AKP'de 'FETÖ beslemesi' kaç milletvekili var?

AKP'de 'FETÖ beslemesi' kaç milletvekili var?
Yandaş Yeni Akit, Erdoğan'ın ziyaretiyle ilgili olarak Trump'ı uyaran mektuba imza atan Kongre üyeleriyle ilgili haberine 'FETÖ beslemesi 62 küstah!' başlığını atmış.

Biri Cumhuriyetçi diğeri Demokrat iki kongre üyesi bir mektup kaleme almış. İki parti de mektubun içeriği konusunda anlaşmışlar.

Mektuplarında diyorlar ki, "Türkiye Ccumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılmaya hazırlandığınız şu günlerde Türkiye'deki demokratik değerlerin dramatik olarak gerilemeinden ve insan haklarının uğradığı erozyondan duyduğumuz rahatsızlığı dile getirmek için size yazıyoruz."

Kongre üyeleri mektuplarında kısaca "Erdoğan ve yandaşlarının  mahkemeleri kullanarak ifade özgürlüğünü boğdular, referandum şeffaflıktan uzak bir ortamda yapıldı" gibi görüşleri dile getiriyorlar.

AKP yanlısı Yeni Akit gazetesi sürmanşetten verdiği haberinde şu spotları kullanıyor:

"Erdoğan'ın ABD ziyareti öncesi, FETÖ'ye yakın kongre üyeleri Başkan Trump'a yollamak üzere mektup kampanyası başlatarak, Türkiye aleyhine bir çalışma içine girdi. Sadece 13 hainden imza gelmesi üzerine, cuma günü bitmesi gereken kampanya, Erdoğan'ın ABD'ye ayak basacağı güne kadar uzatıldı."

"Kongre üyeleri Bill Johnson, Bradley S. Schneider ve Dana Rohrabacher'in öncülüğünde 435 üyeli Mecliste 62 vekilin imzaladığı mektupta 15 Temmuz ihaneti görmezden gelinirken, FETÖ'yesahip çıkan ifadelere yer veriliyor."

Haydi, mektubun içeriğinde yer alan tesbitleri Yeni Akit'in gizleyerek, çarpıtarak spotlarına taşıdığını bir kenara bırakalım.

Ancak bu spotlara sürmanşetten atılan başlık ne biliyor musunuz.

"FETÖ BESLEMESİ 62 KÜSTAH"
Demek ki ABD kongresinde tamı tamına 62 "FETÖ beslemesi" varmış.

Bi dakka... Bi dakka...

İyi güzel de o zaman sormazlar mı insana "ABD kongresinde bile 62 'FETÖ beslemesi' varsa, acaba TBMM'de kaç 'FETÖ beslemesi' milletvekili var, bu 'FETÖ beslemeleri'nin kaçı AKP'de?" diye.

Öyle ya "FETÖ'cü" diye 100 binden fazla kamu görevlisi işlerinden atılıp, 10 binlercesi cezaevine konulurken AKP'de hala tek bir "FETÖ beslemesi" milletvekili bulunamadı da...

 

Öne Çıkanlar