AKP'de saflar netleşiyor, kavga kızışıyor

AKP'de saflar netleşiyor, kavga kızışıyor
Yazarlar üzerinden başlayan tartışmanın yakında siyasi aktörler üzerinden süreceğinin işaretleri verildi.

ARTI GERÇEK- Uzun bir zamandır yandaş kalemler arasında süren tartışmanın boyutu da görünürlüğü de arttı. Aslında yazılanlar kavganın geri planında AKP içindeki siyasi aktörlerin olduğunu da net bir biçimde ortaya koymaya başladı. Bir tarafta Erdoğancılar, diğer tarafta Davutoğlu ve Gülcüler…

Ve öyle görünüyor ki kısa bir süre sonra ‘eleştirilerini’ sıralayan yazarların yanına siyasiler de eklenecek.

Biz demiyoruz, dünkü yazısıyla Erdoğancıların hedefine konulan Karar yazarı  Hakan Albayrak diyor bugünkü yazısında:

"AK Parti çevrelerinde yükselen tepkinin şimdilik homurtu halinde olduğunu ama yakında ‘kuvveden fiile’ çıkabileceğini söyledik. Yani: Belli konulardaki tarz-ı siyasete tepki duyan kimi parti büyükleri, milletvekilleri, bakanlar, eski bakanlar, bu tepkilerini açıkça ifade etmeye başlayabilir.

Bazıları ‘Kendiliğinden düzelir’ diye bekliyordu; o ümidi kaybediyorlar. Bazıları ‘Linç edilirim’ diye korkuyordu; o korkuyu aşıyorlar. Bazıları ‘Ne yapsak beyhude’ yılgınlığı içindeydi; o yılgınlığı atıyorlar. Kendi aralarında konuşup dertleşiyor, sonra ‘Dertleş dertleş, nereye kadar?’ diye kendi kendilerine kızıyorlar. ‘Bir şeyler yapmamız lazım’ diyorlar; ‘Milletin önüne çıkıp bu meseleleri açık açık konuşmamız lazım.’

Bunu yapacak gibiler. Doğrusu da bu zaten."

‘HEY GİDİ FAİZ LOBİSİ!’

Hakan Albayrak’ın yanına Hürriyet’ten kovulduktan sonra Karar’da yazmaya başlayan ve ilk yazısında kendi mahallesini topa tutan Akif Beki’yi de koymak lazım. Beki bugünkü yazısında ise ‘faiz lobisi’ ile dalga geçti:

"Son bir yıldır taraf değiştirdi, sinsice karıştırıp çökertemediği Türkiye’nin artık ekonomik büyümesine hizmet ediyor.

İster inanın, ister inanmayın, Gezi olaylarından beri güçlü Türkiye’yi istemeyenlere çalışan ‘faiz lobisi’, bu yıl açıkça güçlü Türkiye için çalışmaya başladı.

.. Demek ki düşmanken bize dost oldu ‘faiz lobisi’. Artık Türkiye’ye kaybettirerek kazanmaktan vazgeçti, Türkiye’yle birlikte kazanmak, birlikte büyümek istiyor.

‘Faiz lobisi’yle kazan-kazan olayına girdik madem, ne diyelim, darısı diğer şer lobilerinin başına."

KARAALİOĞLU’NUN KIZININ DÜĞÜNÜ

Aslında geçen hafta yaşanan bir düğün karesindeki fotoğraf bu kavganın çarpıcı örneğiydi. Karar gazetesinin kurucusu ve yazarı Mustafa Karaalioğlu kızını evlendirmişti. İşte o düğünde nikah şahitleri Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu’ydu. Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç ile eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de nikahtaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ise yoktu.

Türkiye gazetesinden Fuat Uğur, bu fotoğraf karesi üzerinden yazdığı yazıda "Karar gazetesinin çıkışından itibaren herkesin bildiği sırrın yaldızları yavaşça dökülmeye ve hakikat en yalın hâliyle ortaya çıkmaya başladı.
Galiba artık saflar belli oluyor" diyor bugünkü yazısında.

Ve dün Hakan Albayrak’ın Karar’da çıkan Erdoğan’a yönelik eleştirel yazısını örnek gösterip devam ediyor:

"Galiba artık saflar belli oluyor. 2019 ufukta göründü. Şimdi sanki bir Sadettin Bilgiç ya da Ferruh Bozbeyli hayaleti dolaşıyor AK Parti’nin semalarında.
Turnusol kâğıdı ise bu ekibin çıkardığı Karar gazetesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan yazılar ya da sözler.
Gazetenin deli fişek yazarı Hakan Albayrak’a önceki günkü yazısını kaleme aldıran düşünce ikliminin Karar gazetesinde zuhur etmesi de bu bakımdan sürpriz değil.
Hakan Albayrak tam da kendisinden beklendiği üzere ilk kurşunu attı. Doğrudan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı. Üstelik izli mermi kullandı. "

AKP MİLLETVEKİLİNDEN İTİRAF GİBİ YAZI

AKP Milletvekili Aydın Ünal, bugün Yenişafak’taki yazısında bakın ne diyor:

"Son zamanlarda, AK Parti ve Erdoğan'ın daha önce tecrübe etmediği bir eleştiri furyasıyla karşı karşıyayız.

Suret-i Hak’tan görünen, içerden konuşuyor ve yazıyormuş gibi yapan, "ben de AK Partiliyim" diyerek söze başlayan, ardından da en acımasız, yersiz, haksız ithamları boca eden bir anlayış dikkat çekiyor."

MEHMET METİNER DE KARAR’I HEDEF ALDI

Star’da yazan başka bir AKP milletvekili Mehmet Metiner ise isim vermese de doğrudan Karar gazetesini ve Hakan Albayrak’ı hedef alıp daha ağır satırlar yazdı:

"Referandum sürecinde kimlerin hangi safta durduğu net bir biçimde görüldü. Şimdi o birileri daha pervasız bir dille Erdoğan'a saldırmaya başladılar.

Sadece pervasız değil, küstah ve kaba bir dille yaptıkları eleştiriler asla iyi niyetli değil.

Erdoğan düşmanlarının, Erdoğan üzerine boca ettikleri tüm kötülükleri Erdoğan'a mal eden bu dost kılıklı zevat şunu bilsin ki; biz, onların oyunlarının farkındayız.

Utanmadan ve sıkılmadan Erdoğan'ı "bütün kötülüklerin müsebbibi" olarak gösteriyorlar.

Erdoğan'ın ülkeyi "adalet" ve "özgürlük" açısından felakete sürüklediğini, ayrıca AK Parti'yi de küçültmeye başladığını iddia ediyorlar!

Erdoğan'ın kendisine ters düşünceler açıklayan veya kendisini eleştiren herkesi "düşman/ihanetçi!" gibi gördüğünü iddia ediyorlar!

Bu cümleden olarak, kendi arkadaşlarını bile başka gazetelerde yazıyor olsalar dahi patronları üzerinde baskı kurarak attırdığını söylüyorlar!

Çare olarak önerdikleri şu:

"Erdoğan gitmeli! Yerine hem İslâmcı, hem Batı ile uyumlu biri gelmeli! Aksi takdirde 2019'da AK Parti temelli kaybeder!"

YENİ PARTİ Mİ?

Bu kavga iki gün önce Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk'ün ortaya attığı bir iddiayı akıllara getirdi. 

Öztürk, Akşener'in partisinin AKP'ye alternatif olamayacağını savunmuş ve AKP'nin alternatifinin yine AKP içinden çıkacağına yönelik bir yazı kaleme almıştı. AKP içinde 'buna teşni' olanlar olduğunu söyleyen Öztürk'ün "Ak Parti’nin alternatifi" başlıklı yazısı şöyleydi:

"Ak Parti’nin alternatifi yine Ak Parti. O nedenle Ak Parti’nin iktidardan alaşağı edilmesinin tek yolu partiyi bölmekten, Ak Parti içinden bir başka parti çıkarmaktan geçiyor; biliyorlar!
Hal böyle olunca, Ak Parti’yi bir şekilde 2019 öncesinde çatlatmak istiyorlar. Türkiye’nin tahkim edilmiş siyasi iktidarını bir şekliyle yıkmak isteyen kurmay zeka, Meral Akşener figürü üzerinden "Mevcut siyasi iklimi değiştirmeyi" hesap ederken aynı zamanda Ak Parti içine de el atıyor!
Akşener hareketinin amacının, "Mevcut siyasi tabloyu değiştirmek" olduğunu ilan etmesi, aslında Ak Parti içine de bir mesajdı. Yani iktidar olup millete hizmet etmekten söz etmiyorlar. Mevcut siyasi tabloyu yani tahkim edilmiş siyasi iktidarı yıkmayı amaçlıyorlar. Yerine neyi inşa edecekler sorusunun cevabıysa yok.
Çünkü, Meral Akşener hareketi ya da CHP’nin Ak Parti’ye siyasi bir alternatif olamayacağını farkındalar. Alternatifin Ak Parti’nin içinden çıkacağını biliyorlar ve bütün planlarını ona göre yapıyorlar.
Peki soru şu, Ak Parti içinde bu projeye teşni olanlar var mı?
Ak Parti’yi bir koalisyon olarak düşünürsek, sorunun cevabı, "neden olmasın"dır.
2018’in ilk aylarına ulaştığımızda ne demek istediğimi alenen göreceğiz diye düşünüyorum.
Yanılmayı çok isterim."

Öne Çıkanlar