AKP'de siyasi temizlik: Arınç'tan sonra M. İhsan Arslan Disiplin Kurulu'na sevk edildi

AKP'de siyasi temizlik: Arınç'tan sonra M. İhsan Arslan Disiplin Kurulu'na sevk edildi
Bugün toplanan AKP MYK'de, 22. ve 23’üncü dönem Diyarbakır Milletvekili Mehmet İhsan Arslan'ın Merkez Disiplin Kurulu'na sevkine oy birliğiyle karar verildi.

AKP Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) bugün gerçekleştirilen toplantısında, 22 ve 23’üncü dönem Diyarbakır Milletvekili Mehmet İhsan Arslan'ın Merkez Disiplin Kurulu'na sevkine oy birliğiyle karar verildi.

Oğlu Ali İhsan Arslan halen AKP'de milletvekili olan Mehmet İhsan Arslan, 17 Kasım'da BBC Türkçe'de yayınlanan söyleşisinde "Parlamenter sisteme geçişin çok uzak olmadığını düşünüyorum" demişti.

Arslan aynı söyleşide, çözüm sürecinin AKP tarafından "Aman ha bu bizi yakar" denilerek sonlandırıldığını da kaydetmişti.

AKP'ye yönelik eleştirilerde bulunan Bülent Arınç da  iş insanı Osman Kavala ve HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilmesi yönündeki açıklamaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından sert şekilde eleştirildikten sonra Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı üyeliğinden istifa etmişti. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar