Ayşe Yıldırım

Ayşe Yıldırım

AKP'deki 'FETÖ'cülere ne oldu?

AKP’nin Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, ‘Dobra Dobra’ anlattı. Ankara adayı Mehmet Özhaseki de il başkanlarının yarısını görevden aldıklarını söyledi. Sonuç...

Programın adı "Dobra Dobra". Program sunucusu Mehmet Emin Güzbey, belli ki konuğunu yıllardır tanıyor. İki saati aşan programın 45. dakikasında "Sizin geçmişinizde AK Parti’deki il başkanlığı yıllarınız aklıma geldi" diyor. Ardından sözü "FETÖ"ye getiriyor:

"Lafınızı esirgemediniz, yanlış gördüğünüz noktalarda elinizi masaya vurdunuz. FETÖ’cülerle de sanıyorum orada bir çatışma oldu. İl başkanlığı görevinden ayrıldınız. İl başkanlığından alınmanızı FETÖ’cülerle münasebetinizi dinleyebilir miyiz?"

AKP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Mehmet Zeybek, Kanal 3 adlı yerel televizyonda gayet rahat, anlatmaya başlıyor. "FETÖ"cülere "Bir kuruma atama yapılacağı zaman, ‘Yardımcı olurum ama bana rağmen getirirseniz karşısında dururum" dediğini söylüyor. Hatta bazı kurumlara kendilerinin bilgisi dışında atamalar yapıldığını, dayatmalar olduğunu anlatıyor. Bu kurumlardan birinin Sosyal Yardımlaşma Vakfı, bir diğerinin Fen lisesi olduğunu da söylüyor. Devam ediyor:

"Fatma Şahin, Aile Sosyal Politikalar bakanı idi, beni aradı. ‘O kuruma Denizlili bir imam arkadaşı veriyorum’ dedi. Ben imam deyince, cami imamı zannettim. Meğerse farklı bir imammış. Böyle imamların olduğundan da haberim yok."

Valinin, emniyet müdürünün cemaat için çalıştığını örneklerle sıralıyor. O emniyet müdürünün şu anda tutuklu olduğunu öğreniyoruz kendisinden. Valinin ise "ağabeyinin hatırına bir süreliğine vali yapıldığını, şimdi ise merkezde olduğunu" da…

Öyle ki yaşananlarla ilgili bir dosya hazırladığını ve Erdoğan’a verdiğini de…

Haliyle sözleri her yerde haber oluyor. Tabii daha çok Fatma Şahin ismi üzerinden.

Ama o da ne, hemen ardından bir açıklama yapıyor Zeybek. Ve o sözleri sanki kendisi söylememiş gibi açıklamalarının çarpıtıldığını iddia ediyor. Fatma Şahin’in "15 Temmuz sonrası bu hainlerle mücadele eden en önemli isimlerden birisi" olduğunu söylüyor. Kendi sözlerinin yer aldığı haberlerin tekzibi konusunda da "her türlü hukuksal yola başvuracağını" vurguluyor.

Zeybek’in sözleri konuşulurken AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Fox Tv’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu. O da "FETÖ" ile mücadelelerini anlatıyor!

"2014 yılı başında, 17-25’den sonraki ilk il başkanları toplantısıydı" diyor ki bu toplantıya il başkanlarının, belediye başkanlarının, gençlik ve kadın kolları başkanlarının da katıldığını vurguluyor. O toplantıda Erdoğan’ın kürsüye çıkıp, "Bu lanet FETÖ örgütüne sempatiyle bakan tek bir Allahın kulu varsa partimden defolup gitsin" dediğini aktarıyor. Bu konuşmadan sonra bazı milletvekillerinin istifa ettiğini sonrasında da Türkiye çapında il başkanlarının yarısının görevinden alındığını vurguluyor. Ve ekliyor:

"Kendi içinde arınan grup biziz."

Medyaya düşen 2012 yılında ABD’de ‘FETÖ’cülerle birlikte göründüğü fotoğrafla ilgili konuşurken de o fotoğrafta yer alanlardan sadece birinin ‘FETÖ’cü olduğuna dikkat çekiyor ve ardından şu cümleyi kullanıyor:

"2011-2012 herkesin önünü ilikleyip ‘Hocaefendimiz’ diye korktuğu, sevdiği zamanlardı."

Yani AKP’nin 10 yıldır iktidarda olduğu dönemden söz ediyor.

Şimdi bu iki ismin söylediklerini alt alta, yan yana nasıl isterseniz koyun ve sorun:

AKP içindeki ‘FETÖ’cülere ne oldu? Yer yarıldı içine mi girdiler?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ayşe Yıldırım Arşivi