AKP'den '7 uçakla Kıbrıs'a pikniğe gittiniz' diyen muhalefete: Emperyal güçlerin sözcülüğünü yapıyorsunuz

AKP'den '7 uçakla Kıbrıs'a pikniğe gittiniz' diyen muhalefete: Emperyal güçlerin sözcülüğünü yapıyorsunuz
Halka acı reçete öneren hükümetin, kamu kaynaklarını israf ettiği yönündeki eleştirilere, AKP, 'şer odakları' ve 'emperyal güçlerin sözcülüğü' şeklindeki ifadelerle yanıt verdi.

ARTI GERÇEK-Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, CHP'nin kamu kaynaklarının kullanımına ilişkin önergesinin görüşülmesi esnasında CHP’li Milletvekili Ali Mahir Başarır, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MHP lideri Devlet Bahçeli ile Kıbrıs’a pikniğe 7 uçakla gitmesini eleştirdi. Halka kemer sıkma ve acı reçete çağrıları yapılırken, Kamu kaynaklarının bu şekilde kullanılmasına ilişkin söz alan AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ise muhalefetin bu eleştirilerine ‘Emperyal güçlerin Türkiye sözcülüğünü yapıyorsunuz’ ifadeleriyle yanıt verdi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, dün Meclis Genel Kurulu’nda halka dişini sıkması tavsiyelerinde bulunup "acı reçete" sunan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a değinerek, "Bu acı reçeteyi emekli, işçi, köylü, öğrenci mi çekecek yoksa Saray yönetimi ya da bürokratlar mı çekecek? Türkiye Cumhuriyeti'nde kamu tarafından kiralanan, kullanılan 125 bin araç var. Almanya'da 8 bin, Fransa'da 9 bin, Japonya'da 10 bin ama benim ülkemde 125 bin tane var. Reçete kime? Halka" ifadeleriyle kamu kaynaklarının harcanmasına tepki gösterdi.

KIBRIS’A CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI: SEN CUMHURBAŞKANI MISIN, SARAY MÜTEAHHİDİ MİSİN?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli ile birlikte ‘pikniğe gidiyoruz’ dediği KKTC'nin 37. kuruluş yıl dönümü törenlerinde yaptığı konuşmada "5 dönüm arazi temin etmek suretiyle Cumhurbaşkanlığı makamını da suratle inşa edelim ve böylece Cumhurbaşkanlığı makamını da oraya taşıyalım. Zira bu tür makamlar farklı ülkelerin bakışını değiştirir" dedi.

Bu hamleye tepki gösteren CHP’li Başarır, "Siz Cumhurbaşkanı mısınız?, saray müteahhidi misiniz? Ülkeye yapacağını yaptın, bari Kıbrıs'a dokunma, bari onları zehirleme. Kıbrıslı saray istemiyor ki. Sonra kimin parasıyla Kıbrıs'a saray yapıyorsun. Beyefendi, Türkiye'de işçi, memur, insanların durumu çok iyi ya Somali'nin IMF'ye olan borcunu ödüyor. Kimin parasını ödüyorsun sen, ne hakla ödüyorsun? Dün bir karar aldınız. Lokantalar, kafeler, barlar kapandı. Binlerce garson işsiz onları düşünmüyorsun Kıbrıs'a sarayı düşünüyorsun. Gerçekten yazık" şeklinde konuştu.

‘KIBRIS’I FETHEDEN BÜLENT ECEVİT ORAYA TARİFELİ UÇAKLA GİDİYORDU’

Erdoğan’ın MHP lideri Bahçeli, korumaları ve çeşitli heyetlerle ‘Pikniğe gideceğiz’ dediği Kıbrıs'a 7 uçakla gitmesine dikkat çeken Başarır, "Kıbrıs'a pikniğe yedi uçak ile gidiyorlar. Kıbrıs'ı fetheden, Kıbrıs'ın Karaoğlan'ı Bülent Ecevit, tarifeli uçakla Kıbrıs'a gidiyordu ile gidiyorlar" ifadelerini kullandı.

AKP’Lİ TURAN RAHATSIZ OLDU: BU KONU DÜN KONUŞULMUŞTU

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ise Kıbrıs ile ilgili dün bir tartışma konusu olduğunu ve bugün de başka bir tartışma konusunun açıldığını söyledi.

Türkiye ile Kıbrıs'ın son dönemde yoğun ilişkide olduğunu ve bundan herkesin gurur duyması gerektiğini söyleyen AKP’li Turan, her gün bir polemik konusu açıp Kıbrıs'ı tartışma konusu yapmanın kimseye faydası olmadığını kaydetti.

TURAN’A GÖRE KIBRIS’IN DERDİ ‘SARAYMIŞ’

"Bugün de 'Saray Kıbrıs'a da yapılacak' diyorsunuz. Sizin gündeminiz olmayabilir ama biz Kıbrıs'ın tüm derdini gündem yapan bir ekibiz" diyen Turan’ın, Meclis tutanaklarına da yansıyan, muhalefetin kamu kaynaklarının israfı eleştirilerine verdiği yanıtta, konuyu çarpıtması ise dikkatlerden kaçmadı:

"Kıbrıs'ta daha birkaç gün önce bir daha gördük ki en az 100 yıllık bir Cumhurbaşkanlığı Köşkü içerisinde 3-4 kişinin toplantı yapabildiği, uygun uluslararası şartların olmadığı bir bina mevcut. Oranın Cumhurbaşkanı bizim ülkemizin Cumhurbaşkanına 'beraber kaynaklarımızı değerlendirip Kıbrıs'ımıza yakışır bir Cumhurbaşkanlığı Köşkü yapalım.' dediğinde Rum rahatsız olur başkaları rahatsız olur ama sizin rahatsız olmanızı inanın utanarak izliyorum, dinliyorum. KKTC en güzel Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne layık bir bağımsız devlettir. Siz istemeseniz de orayı biz yapacağız."

Kıbrıs'a 7 uçak ile gidildiği eleştirilerine ise Turan, bilginin yanlış olduğunu, bir uçakta Kıbrıs gazilerinin diğer uçakta ise Türkiye'nin önemli kurumlarının temsilcilerinin olduğunu ve Kıbrıs'ın önemli kurumları ile karşılıklı toplantılar yapılması için götürüldüğünü savundu.

AKP’Lİ TURAN’DAN CHP’YE: ATATÜRK’ÜN, HATTA BAYKAL’IN PARTİSİ BU DEĞİL

Turan’ın CHP’ye yönelik "Kıbrıs ile ilgili toplumun ruhundan, milletin vicdanından ne kadar uzak bir yere düştüğünü bir defa daha aynaya bakarak değerlendirin. Bizim bildiğimiz Atatürk'ün, Ecevit'in hatta Baykal'ın partisi bu değil" sözleri de kayıtlara geçti.

Kamu kaynaklarının israfı eleştirilerine elle tutulur bir yanıt veremeyen Turan ana muhalefet partisine yönelik "Sizin geldiğiniz yer operasyonların partisi haline gelmiş. Emperyal güçlerin Türkiye'deki en büyük sözcüsü haline gelip bu kürsüden her gün Kıbrıs'ı polemik konusu yapmak Kıbrıs'a, Türkiye'ye, size faydalı mı? Matruşka gibisiniz, her gün küçülüyorsunuz" ifadelerini kullandı.

AKP’Lİ VEKİLDEN ‘ERDOĞAN’ VE ‘ŞER ODAKLARI’ TEMALI KONUŞMA

AKP Ankara Milletvekili Emrullah İşler de dünya olanca hızıyla değişim ve dönüşüm yaşarken Coronavirus salgınının dünyadaki değişimi hızlandırdığını ve şekillendirdiğini belirterek, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde milletimize hizmette 18 yılı geride bıraktık. AK Partimiz ilk kez iktidara geldiği günden bu yana millet sevdasıyla başta savunma sanayi, sağlık, tarım, ulaştırma, ekonomi olmak üzere tüm alanlarda milli ve yerli üretimde de öncülük yapmıştır. Bu süreçlerde hükümetlerimiz, Türkiye'ye çağ atlatan kalkınma hamlelerini gerçekleştirirken diğer yandan da şer odaklarına karşı dimdik duruşuyla destansı bir başarı hikayesi yazmıştır" şeklinde bir konuşma yaptı.

KAMU KAYNAKLARI ÖNERİSİ KABUL EDİLMEDİ

Görüşmelerin ardından CHP'nin kamu kaynaklarının kullanımına ilişkin grup önerisi kabul edilmedi.

Öne Çıkanlar