AKP'den 81 ilde toplantı: Ne bekliyorsunuz?

AKP'den 81 ilde toplantı: Ne bekliyorsunuz?
Toplantılarda, işe alımlarda yaşanan haksızlıklar, çocuk evlilikleri, iş kazaları, Karadeniz'deki rant hedefli yapılaşma ve uyuşturucuya ilişkin şikayetler dile getirildi.

AKP, 81 ilden katılımcılarla yaptığı toplantılarda partiye gelen talep ve beklentileri değerlendirdi. İnsan Hakları Başkanlığı tarafından teşkilat mensupları ile bir araya gelinerek yapılan toplantılarda, atama bekleyen öğretmenler, erken yaşta evlilikler, evde yaşlı bakımında yaşanan sıkıntılar, göreve iade kararlarına rağmen yaşanan ‘FETÖ’ mağduriyetleri, kadın cinayetleri, kıdem tazminatı tartışmaları, mülteci sorunu, trafik ışıklarından dilenen çocuklar, tefecilik konuları AKP tabanının çözüm beklediği konuların başında yer aldı.

ÇOCUK EVLİLİKLERİ, TÜRKİYE’DEN ÇOK FAZLA GAYRİMENKUL ALAN ARAPLAR…

Milliyet’ten Kıvanç El’in haberine göre AKP, teşkilatlarına iletilen talepler ile tabanının beklentilerini mercek altına aldı. Tüm Türkiye’den teşkilat temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantılar sonucu hazırlanan rapor Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu. Toplantılarda teşkilat ile genel merkezin ilişkilerinin daha da geliştirilmesinin yanı sıra Türkiye’nin genel sorunları da ele alındı.

Toplantılarda, "FETÖ" soruşturmaları kapsamında KHK ile görevine son verilen ve açığa alınan kamu personelinin, haklarında komisyonca iade kararı verilmesine karşın göreve başlayamaması gibi sıkıntılar olduğu, Doğu’da yatırımlar ve iş imkanının oluşturulması, Arap turistlerin Karadeniz’de çok fazla gayrimenkul edinmeleri, doğa turizmi yatırımlarının yetersizliği, hidroelektrik santralleri ve betonlaşma konusunda Karadeniz’de yaşanan sıkıntılar, kadın cinayetlerindeki artış, çocuk ve erken yaşta evlilikler ile istihdam konularındaki beklentiler aktarıldı.

MÜLTECİLER

Akdeniz bölgesinde "mülteciler konusu ve yoğunluğu sebebiyle yaşanan sıkıntılar" da toplantılarda önemli gündem başlıklarından biri oldu. Bu çerçevede bu sorun ile turizm yatırımlarının artırılmasının öncelikli konu olduğu raporda yer aldı. Ege toplantısında da benzeri konular ele alınırken, Suriyeli mülteciler başlığında turizm bölgelerinde yaşanan genel sıkıntıya dikkat çekildi.

İŞKUR’DA İŞE ALIMLARA DAİR HAKSIZLIKLAR DİLLENDİRİLDİ

Raporda ayrıca, ataması yapılmayan öğretmenler, cezaevlerindeki fiziksel şartların iyileştirilmesi, evden uzaklaştırma cezasının yarattığı sıkıntılar, engellilere sunulan hizmet yetersizlikleri, İŞKUR’da işe almada yaşanan haksızlıklar, iş kazalarının artması, kıdem tazminatı tartışmaları, trafik ışıklarında dilenen çocuklar, tefecilik, kaçakçılıkla mücadele ve konularında tabandan gelen rahatsızlıklar ele alındı.

Öne Çıkanlar