AKP'den Erdoğan'a İmamoğlu ve Kanal İstanbul eleştirisi

AKP'den Erdoğan'a İmamoğlu ve Kanal İstanbul eleştirisi
'Siz Cumhurbaşkanısınız, karşınızdaki ise büyükşehir belediye başkanı. Onlara cevap vermeseniz, belediye başkanlarını muhatap alacak açıklamalarda bulunmasanız...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zaman zaman milletvekilleriyle gruplar halinde toplantı yapma uygulamasını yeniden başlattı. 50 dolayında ilk grup milletvekiliyle AKP Genel Merkezinde bir araya gelen Erdoğan’a, Kanal İstanbul başta olmak üzere CHP’li büyükşehir belediye başkanlarıyla girdiği polemikler konusunda eleştiri geldi. Bir milletvekilinin, "Siz Cumhurbaşkanısınız. Belediye başkanlarını muhatap alacak açıklamalarda bulunmasanız" demesi üzerine Erdoğan, "Kanal İstanbul’un patenti bana ait, tabii ki konuşacağım" savunmasını yaptığı öğrenildi.

İlerleyen günlerde de AKP’li vekilelrle görüşmeye devam edeceği belirtilen Erdoğan’a, yaklaşık 3.5 saat süren ilk grupla yaptığı toplantıda son günlerde Kanal İstanbul başta olmak üzere özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la girdiği polemikler hatırlatıldı.

‘SİZ CUMHURBAŞKANISINIZ, BELEDİYE BAŞKANINA CEVAP VERMESENİZ…’

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın haberine göre bir milletvekili, "Siz Cumhurbaşkanısınız, karşınızdaki ise büyükşehir belediye başkanı. Onlara siz cevap vermeseniz, belediye başkanlarını muhatap alacak açıklamalarda bulunmasanız" dedi. Erdoğan’ın bunun üzerine milletvekilinden bu konuda örnek vermesini istedi. Kanal İstanbul ile ilgili tartışmaların anımsatılması üzerine Erdoğan, "Kanal İstanbul diyemezsin. O benim projem, patenti bu garibana ait. Tabii ki bununla ilgili konuşacağım. Başka bir şey varsa onu ben bilmiyorum" dedi.

‘İBB YAPMIYOR, BİZ YAPACAĞIZ’

Erdoğan’ın ayrıca İBB’nin havalimanına metro yapması gerektiğini, bu görevin belediye ait olmasına rağmen yapmadığını belirterek, "Bunu da biz yapacağız. Ulaştırma Bakanlığımız konuyla ilgili bir çalışma yapıyor" dedi.

‘BAKANLAR ŞEHİRLERE GELSİN’

Bazı milletvekilleri, hükümetin çok iyi işler yaptığını, ancak bunların halka anlatılamadığını savunarak, bakanların bürokratlarla birlikte bu konuda daha aktif olmalarını istediği de belirtildi. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u çok başarılı bulduklarını belirten bir milletvekili, "Sayın Bakan, bürokratları da yanına alıyor milletvekilleriyle illere geliyor, halka yaptıklarıyla ilgili bilgi veriyor. Diğer bakanlar da bunu yapmalı, genel müdürler de sahaya inmeli. Halkın ihtiyaçlarını bire bir kendileri tespit etmeli. Halk demeli ki bakanlar, bürokratlar ve milletvekili çalışıyor" diye konuştu. Erdoğan’ın da, bunun çok haklı bir talep olduğunu belirterek, bakanlara bu konuda talimat vereceğini söylediği aktarıldı.

KAMU PERSONELİ ALIMLARI SİYASETİ KİRLETİYOR

Bir milletvekilinin, kamuya alımlarda mülakatın büyük bir sorun haline geldiğini belirterek, "Mülakatlarda kazanamayanların çoğu bizim hem partimize hem şahsımıza yükleniyor, siyaseti kirletiyor. Buna bir çözüm bulunması gerekiyor. Alınan kişi çok az ama elenen çok fazla, bunlar hep tepki yaratıyor" dedi. Bu konuda mülakata çok fazla kişinin çağrılmaması ya da yetenek gerektiren meslekler dışında mülakatların kaldırılması gibi formüller dile getirildi. Erdoğan’ın da kabine toplantısında bu konuyu değerlendireceklerini söylediği öğrenildi.

Öne Çıkanlar