AKP'den ihracı istenen Özdağ: Bize 'susun' dediler

AKP'den ihracı istenen Özdağ: Bize 'susun' dediler
AKP milletvekili Selçuk Özdağ, kendisine iletilmiş bir tebligatın olmadığını söyledi.

Dün gerçekleşen AKP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında tedbirli olarak partiden kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevkine karar verilen eski AKP milletvekili Selçuk Özdağ, kendisine iletilmiş bir tebligatın olmadığını söyledi.

İhraç istemine kadar parti içinde eleştirilerini sürdürdüğünü söyleyen Özdağ kararın kendisine ulaşmasının ardından savunma yapıp yapmayacağına karar vereceğini bildirdi. 

Eleştirilerine karşılık olarak AKP içindekilerin kendisine "Susun" dediğini söyleyen Özdağ, "Lider sultasının, dalkavukluğun son bulmasını istedik" ifadesini kullandı. 

Yeni parti kurma çalışmalarını sürdürdüğü bildirilen eski Başbakan ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğluve ekibinden 3 kişi AKP'den ihraç istemiyle disipline sevk edildi. 

AKP'de önemli görevlerde bulunan Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ ve Abdullah Başçı, son dönemde partilerine karşı yaptıkları muhalif çıkışlarla gündeme gelmişti.

'DALKAVUKLUK SON BULSUN İSTEDİK'

"Kendisinin parti içi mücadele verdiğini söyleyen Özdağ, Bu dönemde eleştirilerde bulunduk, partinin fabrika ayarlarına dönmesini istedik. Hizmet eden partinin hizmetleri sürsün, artsın istedik. Çoğunluk dayatmasına karşılık olarak çoğulculuğun öne çıktığı bir parti istedik. Parti içinde adalet ve hukukun üstünlüğünü savunduk ancak bize 'Susun' dediler." 

Kendilerine ulaşmış bir yazılı tebligat olmadığını söyleyen Özdağ savunma yapıp yapmayacağına tebligatı gördükten sonra karar vereceğini söyledi. Özdağ, "Çıkmamış candan ümit kesilmez" ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar