AKP'den ihracı istenen Üstün: Zulüm bizdense ben bizden değilim

AKP'den ihracı istenen Üstün: Zulüm bizdense ben bizden değilim
Davutoğlu'yla birlikte AKP'den ihracı istenen Ayhan Sefer Üstün, 'Zulüm bizdense ben bizden değilim. Arkadaşlarımızla istişare edip bir tutum belirleyeceğiz.'

AKP Merkez Yürütme Kurulu'nda, Ahmet Davutoğlu ile birlikte kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilenler arasında bulunan Ayhan Sefer Üstün bir açıklama yaptı. 

Yazılı bir açıklama yapan Üstün, hayatı boyunca doğruları söylediğini belirterek, "Ak Parti kuruluş ilkelerinden uzaklaştığında da bunları önce içeride, sonraki aşamalarda dışarıda açık bir dille ifade ettim" dedi.

"Ak Parti kurucu ilkelerinden uzaklaşmamış olsaydı iyi niyetli yapıcı uyarılarımızı dikkate alırdı" diyen Üstün açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Maalesef Perinçek ile kol kola olanlar, terörist başından dahi medet umanlar kendi arkadaşlarının haklı uyarılarına tahammül edemediler. Yeni Ömerler arayanlara önce siz Ömer olmalısınız dedik buna tahammül edemediler. Gelişmeleri takip ediyoruz. Henüz tarafımıza iletilmiş yazılı bir tebligat yok. Bilahare Sayın Ahmet Davutoğlu ve arkadaşlarımızla istişare edip bir tutum belirleyeceğiz. Adaleti aradığımız yeni adli yıl başında MYK kararı son derece adaletsiz bir karar olmuştur. 'Zulüm bizdense ben bizden değilim...' diyen Rachel’i rahmetle, minnetle anıyorum. Bir hareket kendi Genel Başkanını, öz evlatlarını yiyorsa artık o hareketin nereye evrildiğini, nereye doğru koştuğunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum."

AKP MYK'de, Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başçı'nın partiden kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevkine karar verilmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar