AKP, Erdoğan'ın katılımıyla 'Metaverse' toplantısı yapacak

AKP, Erdoğan'ın katılımıyla 'Metaverse' toplantısı yapacak
Kullanımı yaygınlaşan sanal dünya 'metaverse' konusunda AKP forum düzenleme kararı aldı. Toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak.

AKP, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini kullanarak fiziksel dünyayı sanal dünya ortamında hayata geçiren "metaverse" kavramıyla ilgili 21 Mart’ta "Forum Metaverse" toplantısı düzenleyecek..

Partinin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı tarafından düzenlenecek toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak.

Akademisyenler, alanında uzman sayılan isimler ve çok sayıda davetlinin katılacağı Forum Metaverse programı, Ankara'daki ATO Congresium'da düzenlenecek. Toplantıda "metaverse"ün getireceği fırsatlar, riskler ile bu alanda nelerin yapılabileceğinin konuşulacağı belirtildi.

AKP: DÜNYADA İLK

AKP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Forum Metaverse programına ilişkin "Dünyada ilk defa bir siyasi parti, bir Cumhurbaşkanının teşrifleriyle metaverse kavramını tartışıyor olacak" dedi.

Bu etkinliğin, AKP'nin "dijitalin siyaseti" dediği yaklaşımın bir tezahürü olduğun söyleyen İleri, "Bu platformların toplumumuza, ekonomimize, hukuk düzenimize etkisinin yanında, bu platformlarda daha etkin olmak noktasında Türkiye olarak almamız gereken tedbirler, yapmamız gereken yatırımları tartışıyor olmamız lazım. Bunların doğru adresi de tabii ki Türkiye'nin dijital altyapısını kuran parti olarak, AKP ön plana çıkıyor" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar