AKP Grup Başkanı: Türkiye’de ne yasalar var; uygulanabiliyor mu?

AKP Grup Başkanı: Türkiye’de ne yasalar var; uygulanabiliyor mu?
'CHP’li bazı belediyelerin yakınlarını işe almasıyla başlayan ve AK Parti dahil diğerlerine de uzanan tartışma yeni bir boyuta ulaştı.'

Hükümete yakınlığıyla bilinen Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, CHP'nin Meclis'e sunduğu milletvekilleri ve belediye başkanlarına yönelik iki etik yasa teklifi hakkında AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı'yla konuştu. AKP'de bir yasa hazırlığı olmadığını vurgulayan Sarıkaya bugünkü köşesinde Bostancı'nın CHP'nin TBMM'ye sunduğu yasası hakkında "Hangisi daha etkili; yasalar mı, yoksa kamuoyu tepkisi mi? Bakarsanız, incelersenz Türkiye’de ne yasalar var; uygulanabiliyor mu? Mesele yasa değil, siyasi kadroların etik norma sahip olmasıdır, kamuoyunun da bu normlara uyulup uyulmadığı konusunu takibidir" sözlerini aktardı.

Sarıkaya'nın Habertürk'te "Etikte öncelik tartışması: Norm mu, yasa mı?" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili kısmı şöyle:

"CHP’li bazı belediyelerin yakınlarını işe almasıyla başlayan ve AK Parti dahil diğerlerine de uzanan tartışma yeni bir boyuta ulaştı. CHP atak davranıp, bir süredir üzerinde çalıştığı milletvekiller ve belediye başkanlarına yönelik iki etik yasa teklifini TBMM’ye sundu.

AK Parti’ye de tekliflerine destek çağrısında bulundu. Hemen belirteyim, şu aşamada AK Parti’de böyle bir hazırlık olmadığı gibi etik yasayı birinci önceliği haline getirme niyet de yok.

AK Parti’nin Grup Başkanı Naci Bostancı dünkü sohbetimizde konunun uzun yıllardır tartışıldığını anımsattı ve şu soruyu yöneltti: "Hangisi daha etkili; yasalar mı, yoksa kamuoyu tepkisi mi? Bakarsanız, incelersenz Türkiye’de ne yasalar var; uygulanabiliyor mu? Mesele yasa değil, siyasi kadroların etik norma sahip olmasıdır, kamuoyunun da bu normlara uyulup uyulmadığı konusunu takibidir."

"YA İKİ BAŞKAN ANLAŞIRSA"

Yasa çıkarılsa dahi, etik normların her şekilde delinebileceğinin de altını çizen Bostancı, "İki belediye başkanı anlaşıp birbirlerinin yakınlarını işe alsa ne olacak?" sorusunu yöneltti.

Önemli olanın kamuoyu denetimi olduğunun altını çizip ekledi:

"Belediye başkanlarına bu görevler oy verilerek tevdi edildiği için kamuoyu, ‘ben sana bana hizmet et diye oyumla destek verdim, sen başka yöne gidiyorsun’ diye uyarması etkili olur."

Yasanın düşünülebileceğini, ancak "her negatif gelişmede yeni bir yasaya yönelme durumunda kalınmasının doğruluğunun da sorgulanması gerektğini" belirtti.

Bostancı, sözlerini şöyle tamamladı: "Yasadan önce normların pekiştirilmesi ve kamuoyunun da bu normları denetlemesiyile etkili olunur…"

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ:
 

 

Öne Çıkanlar