İzmirli depremzedelerin mağduriyetlerini çözmek için yapılan toplantıya sadece CHP katıldı

İzmirli depremzedelerin mağduriyetlerini çözmek için yapılan toplantıya sadece CHP katıldı
CHP’li Serter, depremzedelerin sorununun çözümünde tek yetkili makamın hükümet olduğunu belirterek, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çözüm adımlarının da engellendiğini söyledi.

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen ve 117 yurttaşımızın hayatını kaybettiği depremde, evleri yıkılan ve ağır hasar alan 80 bin kişi mağdur oldu. Depremzedelerin, mağduriyetlerinin çözülmesi için siyasi partilere yaptığı çağrı yaparak gerçekleştirilen toplantıya ise CHP milletvekilleri dışında katılan olmadığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Mehmet İnmez’in haberine göre İzmir’de deprem sonrası iktidarın para karşılığı TOKİ’ye inşa ettirdiği evler anahtar teslim tamamlanacaktı ancak bu gerçekleştirilmedi. Konutlarda 22 ayrı kusur çıktı. Binalarda elektrik ve suyun bağlı olmadığı, asansörün çalışmadığı tespit edildi. Kolonlar ve duvarlarda yarıklar oluştuğu görüldü.

DEPREMZEDELERİN SİYASİ PARTİLERİ DAVET ETTİĞİ ÇÖZÜM MASASINA SADECE CHP KATILDI

Sorunları 17 aydır süren İzmirli depremzedeler, çözüm için siyasi partilerin kapısını çaldı. İzmir Depremzedeleri Derneği (İZDEDA) söz konusu partilerin 28 milletvekilini tek tek aradı. Partilerin il başkanlarının aynı masada toplanıp çözüm üretmesi için çağrı yaptı. Ancak, İZDEDA’nın, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlediği toplantıya, sadece CHP milletvekilleri Ednan Arslan, Kamil Okyay Sındır, Bedri Serter, Murat Bakan, Sevda Erdan Kılıç ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel katıldı.

‘HAYAL KIRIKLIĞI’

Cumhur İttifakı partilerinin depremzedelerin "yardım talebine" kulak vermediği

Hayal kırıklığı yaşadıklarını belirten İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, "Siyasi parti temsilcilerine davet gönderdik ama sadece CHP geldi. Depremzede gerçeğinde siyaset yapmadıklarını söylediler ama depremzedelerin yapmış olduğu toplantıya katılmadılar. Gelen temsilcilere, sıkıntılarımızı anlattık" diye konuştu.

‘CUMHUR İTTİFAKI SORUMLULUKTAN KAÇIYOR, BELEDİYENİN YAPMAK İSTEDİĞİ YARDIMI İSE ENGELLİYOR’

Cumhur İttifakı’nın vekillerinin sorumluluktan kaçtığını belirten CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, "Hükümetin elinde Çevre Bakanlığı olduğu için bu problemi çözecek olan tek yetkili makam Cumhurbaşkanı ve bakanlık. Büyükşehirimizin (İzmir Büyükşehir Belediyesi) yapmak istediğini ise bakanlık elinden geldiğince törpülemekte ve engellemekte. İzmir’e şaşı baktıkları gibi bu deprem konusunda da şaşı ve kör bakmaktadır iktidar" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar