AKP İlçe Başkanlığı PTT binasına taşındı: 'Kimse çıkaramıyor'

AKP İlçe Başkanlığı PTT binasına taşındı: 'Kimse çıkaramıyor'
Çayıralan Belediye Başkanı Ömer Çodar, 'Tüm şikayetlerimize rağmen bu bina halen AKP ilçe Başkanlığı tarafından gasp edilmiş bir şekilde kullanılıyor' dedi.

AKP Çayıralan İlçe Teşkilatı’nın PTT’nin mülkü olan binaya taşındığı öğrenildi. Duruma tepki gösteren CHP’li Belediye Başkanı Ömer Codar, yapılanın her yönüyle yanlış olduğunu, bu binanın kamu malı olduğunu, ihalesiz hiç bir kişi ya da kuruma peşkeş çekilemeyeceğini belirtti.

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün "Böyle bir şey olamaz, AKP kamu binasına taşındı" başlıklı köşe yazısında aktardığı olay, Yozgat’ın Yozgat'ın 5 bin 300 nüfuslu eski bir ilçesi olan Çayıralan’da meydana geldi.

4 ay önce, AKP İlçe Teşkilatı’nın kamu kurumu olan PTT’nin mülkiyetindeki binaya taşındığını aktaran Öztürk, Yozgat Milletvekili Ali Keven’in durumu bildirdiği Vali Valisi Kadir Çakır'ın da son kararnameyle İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu'na alındığını kaydetti.

Öztürk’ün yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

BELEDİYE BAŞKANI: BU BİNA KAMU MALI

"Yaklaşık 4 ay önce AKP İlçe Teşkilatı, PTT'nin mülkü olan binaya taşındı. Yeni binasını daha görünür yapabilmek için binanın etrafını parti afişleriyle, resimlerle donattı. PTT'nin malı olan binaya AKP'nin taşınması ilçede hayret uyandırdı. Çayıralan Belediye Başkanı Ömer Codar da yapılanın her yönüyle yanlış olduğunu, bu binanın kamu malı olduğunu, ihalesiz hiç bir kişi ya da kuruma peşkeş çekilemeyeceğini belirtti. Başkan, ilçesinde yaşanan bu kanunsuzluğu Yozgat Milletvekili Ali Keven'e de aktardı.

Keven, bunu TBMM'ye taşıdı ama tabii ki ses yok. Neyse ki binanın dışındaki tüm fotoğraf ve levhaları söktüler. Sadece binanın giriş kapısında AKP Çayıralan İlçe Başkanlığı tabelası bırakıldı. İlçe yönetiminin binada yaptığı toplantının da görüntüleri paylaşıldı."

‘AKP’Yİ DEVLETE AİT BİNADAN KİMSE ÇIKARAMIYOR’

"Ali Keven, ilçede yaşanan bu kanunsuzluğu Yozgat Valisi Kadir Çakır'a bildirdi. Vali ne söylesin, "Bu konuda İnceleme yaptıracağını" belirtti. Ama, valinin inceleme-soruşturma yapmaya zamanı kalmadı ve son kararnameyle İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu'na alındı.

Belediye Başkanı Ömer Çodar'ı arayıp, PTT'ye ait binaya ihalesiz bir biçimde AKP'nin yerleşmesini nasıl karşıladığını sordum. Başkan şunları söyledi: "AKP İlçe Başkanlığı'nı gördüğümüz kadarıyla devlete ait binadan kimse çıkaramıyor. İnceleme-soruşturma açılmışsa şimdiye kadar çoktan bitmesi gerekirdi. İşin garibi tüm şikayetlerimize rağmen bu bina halen AKP ilçe Başkanlığı tarafından gasp edilmiş bir şekilde kullanılıyor."

‘BELEDİYE OLARAK TALİBİZ, MİSAFİRHANE VE KÜTÜPHANE YAPACAĞIZ’

"Çayıralan Belediye Başkanı olarak Yozgat PTT İl müdürlüğüne resmî yazı yazarak söz konusu binanın İhale Kanunu gereği kiraya verilecekse veya satılacaksa belediye olarak talip olduğumuzu, binayı almamız halinde birinci katını kütüphane, ikinci katını misafirhane yapmak istediğimizi belirttim. Bunu da PTT yetkililerine söyledim. Açıkçası, bu bina, Çayıralan AKP İlçe Başkanlığı tarafından yasal olmayan bir şekilde kullanılıyor."

AKP Yozgat İl Başkanlığı, AKP Çayıralan İlçe Başkanlığı, ilçede tepki toplayan bu uygulamaya bir an önce son vermeli. PTT binası ihaleye çıkarılacaksa onlar da katılmalı. Yoksa "Ben bu binaya el koydum" uygulaması devlete olan güveni de zedeler."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar