‘AKP kadın karşıtı bir yerden rejim inşasına soyundu’

‘AKP kadın karşıtı bir yerden rejim inşasına soyundu’
HDP'li Dilan Dirayet Taşdemir, Diyarbakır’da kadınlara ve kadın derneklerine yönelik operasyonlara tepki göstererek, kadınlara ‘İtiraz etmeyin’ mesajı verilmek istendiğini belirtti.

ARTI GERÇEK-Diyarbakır’da sabah saatlerinde kadınlara ve kadın aktivistlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlara tepkiler devam ediyor. Artı TV’de yayınlanan Haber Aktüel programına katılan HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, operasyonların amacının kadınlara "İtiraz etmeyin" mesajı verilmek istenmesi olduğunu belirtti.

AKP iktidarının kadınlara yönelik sistematik bir saldırı içinde olduğunu söyleyen Taşdemir’e göre iktidar kadın karşıtı bir rejim inşa etmek istiyor. HDP’li belediyelere atanan kayyımların ve kadın derneklerine yönelik operasyonların amacının kadınların kazanımlarını yok etmek olduğunu dile getiren Taşdemir, baskılar ile paralel olarak kadınlara karşı işlenen suçlarda artışlar yaşandığına dikkat çekti.

'AKP KADIN MÜCADELESİNİ TEHLLİKE OLARAK ALGILIYOR'

İktidarın kadınların kazanımlara yönelik saldırılarının olduğunu ve bunun karşısında Kürt kadınlarının direnç gösterdiğine dikkat çeken Taşdemir sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadın mücadelesi uzun süredir hedefte ve sistematik biçimde AKP tarafından her gün gündeme getiriliyor. 2016’dan beri saldırı konsepti devam ediyor. Özellikle kadınlara ve muhalefete yönelik bu baskıcı siyaset, konsept şeklinde ilerliyor. Bu konsept içinde kadınlar ciddi bir yer tutuyor. Kadın mücadelesi AKP’nin siyaset kodları açısından baktığımızda tehlike olarak algılanıyor. AKP, kadın karşıtı bir yerden rejim inşasına soyunmuş durumda ve bunun karşısında en fazla direnen kadınlar oluyor. Bu misyonu Kürt kadınlar da güçlü bir şekilde yerine getiriyorlar. Eş başkanlık ve eşit temsiliyeti yok etmek istiyorlar. Bunu başardıkları oranda diğer kadın haklarına saldırılar gerçekleştiriliyor."

'KADINLARA RIZA GÖSTERİN MESAJI VERİLİYOR'

Son olarak Diyadin Belediyesi’ne kayyım atanmasına değinen Taşdemir Ağrı’daki şüpheli kadın ölümlerini hatılatarak, "Dün Diyadin Belediyesi hedefteydi. Hem Kürtlerin iradesi hedefte hem de kadınlar hedefte. Betül Yaşar erkek egemenliğinin kendini en güçlü var ettiği yerde kadın belediyeciliğini güçlü yapan bir arkadaşımızdı. Ağrı’da son dönemde bir ay içinde 5 kadın şüpheli şekilde yaşamını yitirdi ve hepsinin şiddet geçmişi var. Kadınlara intihar edin ya da rıza gösterin mesajı veriliyor. Rosa Kadın Derneği’nin, TJA’nın hedefte olmasının bir nedeni de budur.


Öne Çıkanlar