AKP kulisleri: Erdoğan Elvan'a kızdı, çok sürmez görevden azli gelir

AKP kulisleri: Erdoğan Elvan'a kızdı, çok sürmez görevden azli gelir
AKP kulislerinde, 'Bakan Elvan, üstü kapalı olarak hükümetin para politikalarını eleştiriyor. Bakanlık ile hükümet politikaları arasında oturmayan durumlar var' yorumları yapılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz indirimiyle ilgili "Faiz sebep, enflasyon sonuç" tezi üzerinden bu kez kendi partililerine yönelik "Bu mücadelede beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusura bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam. Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim ve enflasyonla mücadelemi de sürdüreceğim" ifadelerini kullandı. Erdoğan’ın bu sözleriyle Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ı hedef aldığı yorumları dün bütün gün boyunca gündemin en konuşulan konuları arasına girdi. AKP’lilerin "Erdoğan, Elvan’ın Meclis Komisyonu ve İstanbul’daki sözlerine kızdı. Çok sürmez, görevden azil gelir" dediği öğrenildi.

HAZİNE BAKANLIĞI KULİSLERİ: ELVAN EN KISA SÜREDE GÖREVDEN AZLİNİ İSTEYECEK

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun kulis haberine göre Hazine Bakanı Elvan’ın, Erdoğan’ın sözleri sonrası dünkü grup toplantısı bitiminde Meclis’ten en önce ayrılan isimlerden olması da dikkat çekerken Hazine Bakanlığı’nın kulislerinde de "Bakan Elvan en kısa sürede görevden azlini isteyecek" değerlendirmelerinin yapıldığı belirtiliyor. Elvan’ın daha önce Merkez Bankası’nın yeni bir faiz indirimi kararı alacak olmasına karşı çıktığı gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a istifasını sunduğu ancak Erdoğan’ın söz konusu istifayı kabul etmediği iddiaları gündeme yansımıştı.

‘ERDOĞAN, ELVAN’IN BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNDEKİ SÖZLERİNE KIZDI’

Öte yandan Erdoğan’ın, Lütfi Elvan’ın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerde "kamuoyunun da dikkatini çeken sözlerine kızdığı" da konuşuluyor. Elvan, bakanlığının komisyondaki görüşmelerinde, hükümetin ihracatı desteklemek amacıyla yüksek döviz kuru hedeflediğine yönelik yorumların doğru olmadığını savunmuş ve "Piyasa faizlerinde, varlık fiyatlarında, döviz kurunda ve beklentilerde yaşanan hareketliliğin farkındayız. Tüm bu unsurlar, entegre bir şekilde enflasyon görünümünü şekillendiriyor. Dolayısıyla, burada hiçbir ilgili dinamiğin göz ardı edilemeyeceği kanaatindeyim. Küresel konjonktür ve yurtiçi enflasyonun seyri temkinli olmayı gerektiriyor" demişti. Elvan’ın bu sözleri "Sürekli cari fazla vurgusu yapan MB’ye mesaj mı veriliyor?" yorumlarını da beraberinde getirmişti.

HDP’Lİ VEKİL ERDOĞAN’IN TEZİNİ SORUNCA ‘ONU KARŞILIKLI KONUŞALIM’ CEVABI VERDİ

Bununla birlikte Elvan’ın, yine komisyondaki görüşmelerde, HDP’li Garo Paylan arasında geçen diyaloğu da dikkat çekmişti. Paylan’ın "Faiz sebep, enflasyon sonuç mudur?" sorusuna Elvan’ın, "Onu karşılıklı konuşalım, olur mu Garo?" yanıtını vermesi de dikkat çekmişti.

AKP KULİSLERİ: ELVAN ÜSTÜ KAPALI ŞEKİLDE PARA POLİTİKAMIZI ELEŞTİRİYOR

Bütçe görüşmelerinin ardından da AKP kulislerinde, "Bakan Elvan, üstü kapalı olarak hükümetin para politikalarını eleştiriyor. Bakanlık ile hükümet politikaları arasında oturmayan durumlar var" yorumları da yapılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar