AKP'li Artuklu Belediyesi yemek ve hediyelere 792 bin TL harcadı

AKP'li Artuklu Belediyesi yemek ve hediyelere 792 bin TL harcadı
AKP’li Artuklu Belediyesi, ‘Temsil Ağırlama’ giderleri adı altında yemeğe 620 bin, altın varaklı plaket ve hediyelik eşyalara ise 172 bin TL harcadığı belirtildi.

Mardin Artuklu Belediyesi, ekonomik kriz ortamında hediyelik eşya ve yemek harcamalarına yaptığı ödemelerle gündeme geldi. Belediyeye gelen misafirlere ya da organizasyonlarda katılımcılara verilmek üzere aldığı plaketlerin altın varaklı olması dikkat çekti. Elektrik firmasından alındığı görülen altın varaklı plaketlere belediye bütçesinden 138 bin 650 TL ödendiği faturalara yansıdı. Belediyenin aynı zamanda 8 bin TL değerinde de gümüş teşbih, anahtarlık ve kalemlik alımı ortaya çıktı.

 Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre bir diğer kalemde ise kimi misafirlere verilmek üzere alımı yapılan gömlek, kravat ve kadın çantası oldu. Belediyenin 26 adet erkek gömleği, 26 adet kravat ve 5 adet kadın çantası alımı yaptığı kayıtlara yansırken, gömleklerin bedeli 404 TL 50 kuruştan toplam 10 bin 517 TL, kravatların bedeli 272 TL'den toplam 7 bin 72 TL, kadın çantalarının bedeli ise bin 694 TL'den toplam 8 bin 473 TL olmak üzere 26 bin 62 TL tuttuğu görüldü.

 YEMEK BEDELİ 620 BİN TL

Belediyenin en büyük harcama kalemlerinden biri de, yemek bedelleri oldu. "Temsil ağırlama ve yemek davetleri" adı altında kesilen faturaların toplamı 620 bin TL olarak görüldü.

Öne Çıkanlar