AKP'li Balcı'nın şirketine kamudan 51 ayrı ihale

AKP'li Balcı'nın şirketine kamudan 51 ayrı ihale
AKP’li Ayhan Balcı’nın şirketi 2011 yılından bu yana kamudan toplam 52 milyon 594 bin değerinde 51 ayrı ihale aldı.

AKP milletvekili aday adayı olan Ayhan Balcı’nın şirketi 2011’den bu yana kamudan milyonlarca liralık ihaleler aldığı ortaya çıktı. Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, İstanbul’da AKP’li başkanın yönettiği Beyoğlu Belediyesi’ne bağlı Destek Hizmetleri Müdürlüğü 26 Kasım 2021’de "2022 Yılı Plastik ve Temizlik Malzemeleri" adı altında ihaleye çıktı. 12 Ocak 2022’de açıklanan sonuç ilanına göre ihaleyi 2 milyon 590 bin TL teklif veren Balcıoğlu Gıda Pazarlama Sanayi ve Ticaret Şirketi aldı.

Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre şirketin sahibi AKP Zeytinburnu İlçe Teşkilatı Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği de yapan, 2011 seçimlerinde AKP’den milletvekili aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen Ayhan Balcı. Şirket 2011 yılından bu yana kamudan toplam 52 milyon 594 bin değerinde 51 ayrı ihale aldı.

Birgün’den Filiz Gazi’nin haberine göre 2002 yılında AKP Zeytinburnu ilçe teşkilatında kurucu yönetim kurulu üyesi olarak göreve başladı. 2011 yılına kadar AKP Zeytinburnu ilçe teşkilatında çeşitli birimlerde başkan ve başkan yardımcılığı görevleri üstlendi.

ŞİRKET UZUN YILLARDIR AKP’DEN İHALE ALIYOR

15 Ocak 2011 tarihine AKP Zeytinburnu İlçe Teşkilatı Siyasi ve Hukuki İşler Birim Başkanı iken görevinden istifa ederek İstanbul 2. bölgeden AKP milletvekili aday adayı oldu. Ancak seçimlerde aday listesine giremedi. Şirketin uzun yıllardır AKP'li ilçe belediyelerinden milyonlarca liralık ihaleler aldığı biliniyor. Ayhan Balcı ve ailesine ait şirketler, başta Zeytinburnu Belediyesi olmak üzere Başakşehir, Bahçelievler, Beykoz, Beyoğlu ve Güngören belediyelerinden yıllardır milyonlarca liralık ihale alıyor. Ayhan Balcı ve kardeşine ait iki şirketten biri olan Ender Elektronik Gıda İnşaat Tekstil Kırtasiye San. Ve Tic. Ltd. Şirketi de birçok AKP’li belediyeden ihale aldığı biliniyor.

Öne Çıkanlar