Gazetelere ilan vererek Yavaş’a bütçeyi soran AKP’li başkan, ilanın parasını da belediyeye ödetti

Gazetelere ilan vererek Yavaş’a bütçeyi soran AKP’li başkan, ilanın parasını da belediyeye ödetti
Gazetelere ilan vererek ABB Başkanı Mansur Yavaş'a bütçenin nereye harcandığını 'soran' AKP'li Köse, ilanların 59 bin liraya yakın ücretini de belediye bütçesinden ödetti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) AKP’li Grup Başkanvekili Murat Köse, Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın 10 milyar liralık bütçeyi nerelere harcadığını sorma adı altında gazetelere ilan verdi. Köse, ilanlara belediye kasasından 59 bin TL ödedi.

Ankara Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'nin, bazı gazetelere verdiği ilan tartışma yarattı. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin AKP Grup Başkanvekili de olan Köse, haber gibi düzenlettiği ilanı Hürriyet ve Milliyet'in Ankara ekleriyle, Sonsöz, Zafer gibi gazetelerde de yayınlattı. İlan için, belediyenin kasasından 58 bin 839 TL harcandı.

‘MECLİSTE DE SORABİLİRDİ AMA BELEDİYENİN PARASIYLA 5 GAZETEYE İLAN VERDİ'

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre AKP'li Köse, ilanla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mansur Yavaş'a ‘soru sordu’. Mamak Belediye Başkanı Köse, gazetelerde yayınlanan ilanda "Milletim adına soruyorum: 10 milyar liralık bütçeyi nereye harcadınız?" ifadelerini kullandı. Haber görünümlü ilanda, Mansur Yavaş'ın "Hayal sattığını", belediyenin iflasa doğru gittiğini de öne süren Köse'ye, CHP Mamak Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Ferat Tokmak tepki gösterdi. Köse'nin açıklamaları gazetelerde yayınlanmadığı için ilan verdiğini belirten Tokmak, şu eleştirilerde bulundu: "Murat Köse'nin soru sormasında bir sıkıntı yok. Bunu belediye meclis toplantısında kürsüden de her zaman sorabilir. Ama Murat Köse, aynı başlıkla 5 gazeteye belediyenin parasıyla ilan veriyor. Şahsı adına cebinden ödeyerek ilan verebilir. Ama belediyenin parasıyla, bütün halka ait olan parayla ilan vermesini kabul etmiyoruz. Söylediklerini sanki gazeteler haber yapmış gibi göstermiş."

KÖSE'NİN GEREKÇESİ

Ferat Tokmak, belediyenin verdiği ilanları meclis toplantısında önergeyle gündeme getirdi. Önergeye, Özel Kalem Müdürü Mehmet Duran tarafından gönderilen cevapta şöyle denildi: "Belediye başkanları seçildiği parti ve seçmen için değil tüm halk için çalışır. Doğal olarak bir hizmet durum, hatta kişi için açıklamalar yapar, beyanatlar verebilir. Başkanlığımızca da yapılan hizmetler konusunda tüm halkımızı aydınlatmak amacıyla bahsi geçen gazetelere Basın İlan Kurumu aracılığıyla 58 bin 839 lira 52 kuruş bedelle, resmi prosedürlere uygun olarak söz konusu çalışma yapılmıştır."

Köse'nin gazetelere verdiği ilanlar ise şöyle:


Öne Çıkanlar