AKP'li başkandan intiharlara ilişkin yorum: Bir kısmında işsizlik sorunu yok, psikolojik olabilir

AKP'li başkandan intiharlara ilişkin yorum: Bir kısmında işsizlik sorunu yok, psikolojik olabilir
AKP'li başkan Tahir Büyükakın, Kocaeli'de peş peşe yaşanan intiharlara ilişkin 'Bir kısmında işsizlik sorunu yok. Psikolojik sorunlar olabilir. Bu esasen psikolojik bir sorun' dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi şubat ayı meclis toplantısının ikinci birleşiminin birinci oturumu Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, kentte son günlerde artan intihar vakaları gündeme geldi.

CHP ve İYİ Parti meclis üyeleri, konuyla ilgili önerge verdi. Önergelerde işsizlik kaynaklı intiharlarla ilgili bilimsel çalışma yapılması, konunun hassasiyetle incelenmesi ve vakaların önüne geçmek için gereken sosyal projelerin yapılması istendi.

Önerge ile söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, "Tugay arkadaşımız ve diğer arkadaşlarımız için rahmet diliyorum. Geçen gün yine yüreğimiz dağlandı. Şehit olan bütün vatan evlatlarına da rahmet diliyorum. İntiharlar siyaset üstü bir konu. Bu hükümetin yapması gerek bir konu ama büyükşehir olarak üniversiteler ile nasıl bir çalışma yapılabilir?" dedi.

'PSİKOLOJİK BİR SORUN'

Taşdemir’in ardından söz alan Başkan Büyükakın, "Üniversitedeki uzman psikologlar ile bir çalışma yapılacak. Bu teknik bir çalışma olacak. Bunu bir rapora bağlayacaklar. İşin daha tehlikeli yanı bu vakaların bulaşıcı olması.

Dün ailelerden biri ile konuşurken bana ‘Başkanım basın ile konuşsanız da haber yapmasa’ dedi. Bu tür vakalar bulaşıcıdır. Eğilimi olanlar bu vakalara gelince eğilim depreşir. Bütün çalışmalar değerlendirilecek" dedi. 

Büyükakın, "Gerekirse bir tane kavşak yapılmaz ama sosyal yardım için bütçe ayrılır. Ben buradaki kürsü konuşmamda bile o kelimeyi kullanmıyorum. 'Vaka' diyorum. Daha evvelki periyotta da benzer bir şey olmuştu. Basından bazı arkadaşlara makaleler attım. Vakaların bir kısmında işsizlik sorunu yok.

Psikolojik sorunlar olabilir. Bu esasen psikolojik bir sorun. Konunun hakiki uzmanı değilseniz konuyu başka yere getirebilirsiniz. Bu konu ile ilgili önce uzmanlar çalışmalarını yapsın. Meclis daha sonra devreye girebilir" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar