AKP'li başkanla ters düşmüştü görevden alındı

AKP'li başkanla ters düşmüştü görevden alındı
Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla merkeze çekildi. Vali Yırık, AKP il başkanı ile ters düşmesiyle gündeme gelmişti.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, merkeze çekildi. Yırık hakkındaki karar; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete'de yayımlandı. Yırık; Mülkiye Başmüfettişliğine atanırken, Yırık'ın yerine İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Ömer Toraman atandı.

Vali Yırık, AKP Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ile ters düşmesiyle gündeme gelmişti. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; deprem felaketiyle sarsılan Elazığ'da gerçekleştirilen toplantıya AKP il başkanı ve milletvekilleri, kurum müdürleri katılırken toplantıya davet edilmeyen muhalefet duruma tepki göstermişti. Vali Yırık ise değerlendirme toplantısında bir davetin söz konusu olmadığını, toplantının yapılması için talimat verdiğini toplantıyı organize eden kişinin ise özel kalem müdürünün olduğunu savunmuştu.

Bu açıklama AKP'li il başkanı ile Vali arasında gerginliğe sebep olmuştu. AKP Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, "Vali Bey'in bizim toplantıya katılmamızdan haberinin olmama ihtimali yoktur. Devlet teamüllerini bilen herkes şunu iyi bilir ki: bir vali böyle bir açıklama yapmaz" açıklamasında bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar