'AKP’li bazı sağlık çalışanları, ekiplere girmemek için yöneticilerden torpil istiyor'

'AKP’li bazı sağlık çalışanları, ekiplere girmemek için yöneticilerden torpil istiyor'
Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol da filyasyon ekibinde görevli sağlık çalışanlarına ayrımcılık ve torpil yapıldığına şahit olduğunu açıkladı.

Türkiye genelinde Coronavirus salgını tırmanışa geçerken sokakta temaslı taraması yapan filyasyon ekipleri gece gündüz çalışmaya devam ediyor. Ancak İzmir’de AKP’li olan bazı sağlık çalışanlarının filyasyon ekibinde görev almamak için siyasi torpil arayışına girdiği ileri sürüldü.

Cumhuriyet’ten Mehmet İnmez’in haberine göre görevlilerin risk oranı fazla olduğundan görevlendirme yapılmaması için AKP yöneticilerini ve İzmir milletvekillerini arayıp "Bizi filyasyon ekibinde görevlendirmesinler. Çocuğum var" diyerek torpil istediği iddia edildi.

‘AKP’Lİ OLMAYAN SAĞLIKÇILAR SÜREKLİ FİLYASYON EKİPLERİNE YAZILIYOR’

AKP’lilerin ise görevlendirme yapan il sağlık müdürlüğüne isim listesi gönderdiği öne sürüldü. Siyasi torpil yanında hastane yöneticilerinin de AKP’li olmayan sağlık çalışanlarını sürekli filyasyon ekibine yazdığı da iddialar arasında. Aylardır filyasyon ekibinde görev yapan sağlık çalışanları, "Bizim de çocuklarımız ve ailemiz var. Siyasi düşüncemiz farklı olduğu için sürekli bize görev yazıyorlar. AKP’li olanlar ise isimlerini yazdırarak görev almıyorlar" diyerek ayrımcılık yapılmasına tepki gösterdiği belirtildi.

BİRLİK SAĞLIK SEN BAŞKANI: SİYASİLER, SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÜZERİNDEN ELİNİ ÇEKSİN

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol da filyasyon ekibinde görevli sağlık çalışanlarına ayrımcılık ve torpil yapıldığına şahit olduğunu söyledi. Doğruyol, "Filyasyon görevine gitmemek için sağlık çalışanları siyasilerden torpil arıyor. Filyasyon ekibi dağılmış ve tükenmiş durumda. Siyasiler, sağlık çalışanlarının üzerinden elini çeksin. Bürokratları rahat bıraksınlar. Bu benim partilim, bu benim yakınım mantığından vazgeçsinler. Bu alanda çalışan personeller arasında eşitlik istiyoruz" dedi.

Doğruyol, ayrıca filyasyon ekiplerinin, merkeze uzaktaki ilçelere toplu taşıma ile gönderilmelerinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar