AKP'li belediye başkanı: Ben devletim, sana hizmet vermiyorum

AKP'li belediye başkanı: Ben devletim, sana hizmet vermiyorum
Muhtar kardeşinin arazi anlaşmazlığı yaşadığı İsmail Taştamur'un inşaatını mühürleyen Başverimli Belediye Başkanı Mehdi Tatar, 'Ben AKP’liyim, devletim. Sana hizmet vermiyorum' dedi.

Şırnak’ın Silopi ilçesine Tilqebîn beldesinde AKP’li Belediye Başkanı Mehdi Tatar ile muhtar olan kardeşi Mesut Tatar, İsmail Taştamur (47) ile yaşadıkları anlaşmazlıktan dolayı inşaatı mühürledi.

Beldede yaşayan Taştamur, kendi adına tapulu olan arazi üzerine 2020 yılında bir ev inşa etti. Taştamur’un inşa ettiği ev, belediye tarafından "askeriyeye ait bölge" denilerek mühürlendi. Daha sonra askeriye ile yapılan resmi yazışmalarla arazinin Taştamur’a ait olduğu kaydedildi. Buna rağmen belediye eve su hizmeti sağlamadı.

MAHKEMELİK OLDULAR; KARŞI TARAFTA BİRİ BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ, BİRİ MUHTAR OLDU

Yaşadıkları mağduriyeti anlatan İsmail Taştamur, Mehdi Tatar’ın 2016 yılında daha belediye başkanı olmadan önce Cumhuriyet Mahallesi’nde kendisine ait bir arazi üzerine ev inşa ettiğini ve bu nedenle Mehdi Tatar’ı şikayet ederek davalık olduklarını söyledi.

Mehdi Tatar ve Süüleyman Soylu

Kendi arazi üzerine yapılan ev ile ilgi açılan davanın hala sonuçlanmadığını kaydeden Taştamur, 2019 yılına gelindiğinde Mehdi Tatar’ın belediye başkanlığına ve ağabeyi olan Mehmet Tatar’ın da Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığına seçildiğini söyledi.

Ağabeyi Mehmet Tatar’ın sağlık sorunlarından dolayı muhtarlık işlerini Mesut Tatar’a devrettiğini ifade eden Taştamur, belediye başkanı Mehdi Tatar ile kardeşi Mesut Tatar’ın kendilerini belediye ve muhtarlık hizmetlerinden yoksun bıraktığını söyledi. İnşaat halindeki evin kanalizasyon borularını ve bahçesine giden su kanallarının hiçbirinin yapılmadığını anlatan Taştamur, belediye başkanı ve kardeşinin 2016 yılında aralarından çıkan arazi anlaşmazlığından dolayı kendisine böyle davrandığını belirtti.

İsmail Taştamur

KAPISI MÜHÜRLENDİ

Yine beldenin Tipik bölgesinde yer alan arazi üzerine 2020 yılında yaptığı inşaat belediye tarafından mühürlendiğini aktaran Taştamur, "Evimin inşaatını yapmadan önce belediyeye gidip sokak ve cadde sınırlarının belirlenmesi için mühendis talep ettim. Belediye mühendis vermeyince gidip özel bir mühendis tutup sınırlarımı belirledim. Evimin inşaatı bir aşamaya geldiği zaman Başverimli Belde Belediyesi tarafından mühürlendi. Belediye buranın askeri bölge olduğu iddiasında bulundu ve bunun için evimin inşaatını mühürledi. Gerekli yerlerle yapılan yazışmalarla buranın benim adıma tapulu olduğu tespit edildi" diye anlattı. 

Taştamur'un evi

'BELEDİYEDEN ÇIK YOKSA SENİ ÖLDÜRÜRÜM'

Mehdi Tatar’ın belediyenin imkânlarını kullanarak kendisinden intikam almaya çalıştığını dile getiren Taştemur, "Evimin inşaatına elektrik çekmek için gidip 8 bin TL’ye elektrik direği satın aldım. Ardından DEDAŞ’a gidip elektrik başvurusunda bulundum. Onlarda belediyeden alınmış izin kağıdı istediler. Belediyeye gidip izin istediğim zaman belediye başkanı ile aramızda tartışma yaşandı ve belediye başkanının koruması sırtıma yumruk atarak beni belediyeden çıkardı. ‘Belediyeden çık yoksa seni öldürürüm’ diye tehdit ettiler.

Aynı şekilde şebeke suyu içinde aynı sorunu yaşıyorum. Şebeke suyu hattı evimin önünden tır sahasına gidiyor, fakat bana su vermiyorlar. Evimin sağında solunda birçok hane ve işyeri var. Onlara şebeke suyu çekilmiş ama bir tek benim evime çekilmiyor. 2016 yılında onunla mahkemelik olduk ve hala mahkememiz devam ediyor. Şu an bizim yaptığımız evi onun bedeli olarak mühürlüyorlar" diye konuştu.

AKP’li Belde Belediyesi Başkanı Mehdi Tatar’ın, "Ben AKP’liyim, devletim. Sana hizmet yapmıyorum" dediğini aktaran Taştamur, "Evimin üzerindeki mührün kaldırılmasını, elektrik ve suyumun bağlanmasını istiyorum. Belediye halka ne hizmet sunuyorsa bende o hizmeti istiyorum" diyerek yardım talebinde bulundu.

Konuya ilişkin telefonla ulaşılan belediye yetkilisi ise her iki tarafın davalık olduğunu ve mahkemenin devam ettiğini belirterek, konu hakkında bilgi veremeyeceğini söyledi. (MA)

Öne Çıkanlar