Yeşil alanları hedef alan AKP’li belediye bir parkı daha imara açtı

Yeşil alanları hedef alan AKP’li belediye bir parkı daha imara açtı
AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki nadir yeşil alanlardan birini imara açmasının ardından, şimdi de Atakum ilçesinde bulunan Emek Park’ı imara açtı.

AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi, Atakum ilçesinde bulunan Emek Park’ı imara açtı.

AKP’li belediye, İlkadım’da bulunan ve kent merkezindeki nadir yeşil alanlardan biri olan Kültür Park’ın bir kısmını geçen yıl imara açmış, vatandaşların karşı çıkması ve açılan davada mahkemenin yürütmeyi durdurması kararına rağmen çalışmalara devam etmişti. AKP’li belediye şimdi de Atakum ilçesinde bulunan Emek Park’ı imara açtı.

2014 yılında dönemin CHP’li Belediye Başkanı Metin Burma tarafından ilçe merkezine altı dönümlük bir alana yapılan Emek Park, Büyükşehir Meclisi komisyon kararıyla hizmet alanına çevrildi. Komisyon Toplantısı'nda Emek Park alanına TEKNOFEST için Çocuk Üniversitesi binası yapılacağı belirtildi.

BELEDİYEYE TEPKİ: YEŞİL ALANLARIN İMARA AÇILMASI DOĞRU DEĞİL

Oylama öncesi söz alan CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, değişiklik meclise ilk geldiğinde hayır dediklerini belirterek, şunları söyledi: "Biz yeşil alanların imara açılmasının doğru olmadığını söylüyoruz. Nihayetinde bu parkında yapımında emeği geçen tüm eski CHP Meclis üyeleri, artı bu konunun üstadı olan Mimarlar Odası hukuki ve teknik gerekçelerden dolayı itirazlarını dile getirmişlerdir."

‘ŞEHİRCİLİK İMAR HUKUKUNA AYKIRI’

"Bu projenin TEKNOFEST’e yetişmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Bu organizasyona birkaç ay kaldı. Yetişmeyecek. Büyükşehir Belediyesi burayı başka bir şey için kullanmayı planlıyor. 3 bin metrekarelik bir yeşil alanda imar yapılması, şehircilik imar hukukuna, şehircilik planlarına aykırıdır. Atakum halkına da yazıktır."

İTİRAZLAR KABUL EDİLMEDİ

AKP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından, Atakum Emek Park alanında yapılacak olan Çocuk Üniversitesi binasına, Samsun Mimarlar Odası ve Atakum Belediyesi eski meclis üyeleri itiraz etmişti. Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin dünkü komisyon toplantısında, itirazlar değerlendirildi.

CHP Grubu, itirazların kabulü yönünde oylanmasını talep ederken, Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk, itirazların reddinin oylanmasını uygun gördü. CHP ve İYİ Parti’nin reddettiği gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar