AKP’li belediye millet bahçesi için mahkeme kararına rağmen 86 esnafın dükkânını yıktı

AKP’li belediye millet bahçesi için mahkeme kararına rağmen 86 esnafın dükkânını yıktı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, yeşil alanların ranta açılmasına ve esnafın mağdur edilmesine tepki göstererek ‘Baskıyla hiçbir kente değer katamazsınız. Bu yanlıştan dönün’ dedi.

İzmir’de AKP’li Bergama Belediyesi, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına karşın millet bahçesi projesi için 14 Eylül Stadyumu çevresindeki 86 esnafın dükkânlarını yıktı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve stadyumun çevresindeki esnaf, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onay verdiği projeye itiraz etmişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yeşil alanların ranta açılmasına, esnafın mağdur edilmesine tepki gösterdi. Soyer, "Bergama esnafı, yıkılan dükkânların yanında, kapısının önü molozlarla dolmuş, elektriği kesilmiş, iş makinelerinin gölgesinde ekmek mücadelesi veriyor. İnatla, baskıyla hiçbir kente değer katamazsınız. Acilen bu yanlıştan dönülerek proje rant temelli düzenlemelerden uzaklaşmalı. Hiçbir mağduriyet yaşanmamalı" diye konuştu.

Cumhuriyet’ten Mehmet İnmez’in haberine göre AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de Edremit’e bağlı Çamlıbel Mahallesi’ndeki denize sıfır konumdaki araziyi sattı.

AYTEKİN: ‘ŞİİR GİBİ YÖNETECEĞİZ’ DİYORLARDI, PARSEL PARSEL SATIYORLAR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin arazi satışlarına devam ettiğini belirten CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, "Balıkesir, parsel parsel satılmaya devam ediyor. Edremit Çamlıbel’deki Demiryolu İşçileri Kooperatifi’ne ait tesisin de bulunduğu 25.5 dönümlük alanı akbaba gibi takip ettiler. Ağustos 2021’de imar planı değiştirilerek binaların eskidiği ve yıkılması gerektiğini belirten bir plan değişikliği yapıldı. Turizm tesisi olarak kullanılan yer, konut statüsüne ayrıldı. İki katlı villalara izin verildi. Ayrılan yeşil alan ise 25.5 dönüm içinde sadece üç dönüm oldu. Bu alandaki yeşil alan 170 milyon bedelle satışa çıkarıldı. ‘Şiir gibi yöneteceğiz’ diyorlardı, destan gibi satış yapıyorlar" dedi.

Öne Çıkanlar