AKP'li belediyeden tarikata 20 dönüm arazi

AKP'li belediyeden tarikata 20 dönüm arazi
Hazine arazisinin Hacegan tarikatına verildiği ortaya çıktı.

AKP yönetiminde olan Kocaeli’nin Başiskele Belediyesi’nin 20 dönümlük araziyi Nakişbendi tarikatının bir kolu olan Hacegan Tarikatına karşılıksız olarak tahsis ettiği ortaya çıktı.

Başiskele Hacegan Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği’ne hazine arazisinden yapılan tahsisin altında Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Soydal'ın imzası bulunuyor. 

2019 Haziran ayında yapılan ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan tahsis sonrasında tarikat buraya ‘Sağlık Tesis Alanı’ ve ‘Kültürel Tesis Alanı’ adı altında her türlü binayı yapabilecek. Tarikatın başındaki Abdullah Erol ise aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi’nin danışmanlarından birisi.

Tarikatın şeyhi Yakup Haşimi 6 Kasım 2020 tarihinde 56 yaşında vefat etmesi üzerine Kartepe Belediyesi’ne başvurarak şeyhlerini tarikatın bahçesine gömdü. İzin işlemleri bitmeden yapılan defin şikayetlerden sonra Haşimi, 27 Ocak akşamı yoğun güvenlik önlemleri altında gömüldüğü yerden çıkarılarak Acısu’daki Fatih Sultan Mezarlığı’na defnedildiği öğrenildi. Tarikat müritleri olayla ilgili belediye başkanı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu sosyal medyada suçlarken polis tarikat merkezinin çevresi ve mezarlıkta herhangi bir olay yaşanmaması için nöbet tutuyor. (Kocaeli Ses)

Öne Çıkanlar