AKP'li belediyenin başvurusu üzerine gri pasaport ile yurtdışına çıkan 63 kişi dönmedi

AKP'li belediyenin başvurusu üzerine gri pasaport ile yurtdışına çıkan 63 kişi dönmedi
AKP'li belediye çeşitli etkinlikler için 70 kişiye gri pasaport alınmasını sağladı. Yurt dışına çıkan 68 kişiden 63'ü geri gelmedi.

AKP'li belediyelerce, bazı kişilere çeşitli etkinliklerde görevlendirilme yapılıp gri pasaport almaları sağlanarak vizesiz Avrupa ülkelerine gönderilen 70 kişiden 63'ünün Türkiye'ye bir daha giriş yapmadığı ortaya çıktı. Bir kişi ise yakalandığı ülkeden sınır dışı edildiği için Türkiye’ye dönmek zorunda kaldı.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu tarafından yapılan incelemede, gri pasaport olayının geçtiğimiz Nisan ayında öğrenildiği belirtildi.

Gri pasaport olayını 5 Nisan 2021 tarihinde öğrenen İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu olay hakkında inceleme başlattı. AKP'li belediyeden görevli gösterilerek gri pasaport alan 68 kişinin farklı yerden çıkış yaptıkları ve 63 kişinin geri dönmediği tespit edildi. Bunun üzerine bakanlık, 2 dönemdir belediye başkanlığı yapan Hüseyin Kıyma ve belediye başkan yardımcısı Hüseyin Yiğit’in gezilere katılmak üzere hazırlanan listeleri, yurt dışı görevlendirmeler ile Samsun Valiliği'ne yazılan yazıları imzaladıkları belirtilerek, görevinin yerine getirilmesinde gerekli özeni göstermeyerek göçmen kaçakçılığına sebebiyet verdikleri için soruşturma başlattı.

'LİYAKAT AYAKLAR ALTINA ALINDI'

Duvar'da yer alan habere göre CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Belediyeler üzerinden temin edilen hizmet pasaportlarıyla insan kaçakçılığı yapıldığını söyleyerek, "Olayı daha da vahim kılan şey ise devlette kontrol, denetim mekanizmalarının yok edilmiş olmasıdır. Kimlere, hangi kriterler gözetilerek hizmet damgalı pasaport verildi? Belli değil, zaten izahı da yok! Pasaportlar Yakakent İlçesi üzerinden düzenleniyor ama kimi İstanbul’dan kimi Edirne’den, kimi de Bodrum’dan çıkış yapmış. Bu nasıl bir organizasyon diye soran yok! ‘Bugün Türkiye yönetilemiyor’ derken, işte tam da bunu kastediyoruz. Devletin kurumları, kuralları yok edildi. Liyakat ayaklar altına alındı. Tek bir beklentimiz var, soruşturmanın en ayrıntılı biçimde yapılması ve bu organize suç faaliyetine karışan herkesin cezalandırılmasıdır. Konunun takipçisiyiz" diye konuştu.

Öne Çıkanlar