AKP'li Bergama Belediyesi'nden esnafa tahliye emri

AKP'li Bergama Belediyesi'nden esnafa tahliye emri
Bergama'da belediye, stadyum çevresindeki esnafa, bulunduğu adresin 'riskli yapı' tespiti nedeniyle yıkım yapılacağı ve 60 gün içerisinde tahliye etmesi gerektiğine dair bir yazı gönderdi.

Bergama’da 14 Eylül Stadı’nı da kapsayan toplamda 51 bin 569,49 metrekare alana yapılması planlanan Millet Bahçesi Projesi ile ilgili tartışmalar sürerken kritik bir gelişme yaşandı. AKP’li Bergama Belediyesi Başkanlığı Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün stadyum çevresindeki esnafa; kiracı bulunduğu adresin "RİSKLİ YAPI" tespiti nedeniyle ivedilikle yıkım yapılacağı, bu nedenle de 60 gün içerisinde tahliye etmesi gerektiğine dair bir yazı gönderdi. Yazıda, "Taşınmazın tahliyesini belirten süre içerisinde gerçekleştirmenizi önemle rica ederim" ifadeleri yer aldı.

İz Gazete'nin haberine göre, CHP Bergama İlçe Başkanlığı konuya yönelik, "AKP'li Belediye Başkanının esnafa 'Ben de esnaf çocuğuyum. Esnaf mağdur edilmeyecek' sözleri yerine getirilmemiştir. Esnaf kış kıyamet günü iş yerinin yıkılıp, evine ekmek parası götüremeyeceği gerçeğiyle karşı karşıya bırakılmıştır" ifadelerini kullandı. İlçe örgütü yaptığı açıklamada esnafın kara kara düşündüğünü de ekleyerek, AKP'li belediyeye tepki gösterdi. 

Millet Bahçesi’nin, planlar doğrultusunda alanın etrafında bulunan esnafa zarar vereceğini kaydeden ve ‘tepeden dayatma bir proje’ olarak nitelendiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) projeye karşı çıkmıştı.

Öne Çıkanlar