AKP'li Bostancı: Meslek kuruluşları siyasi tartışmalara ilişkin pozisyon alabiliyorlar

AKP'li Bostancı: Meslek kuruluşları siyasi tartışmalara ilişkin pozisyon alabiliyorlar
AKP'li Bostancı, meslek örgütlerine ilişkin 'Meslek kuruluşları siyasetin içinde mütalaa edilen alanları kendi meslek alanlarıymış gibi takdim ederek pozisyon alabiliyorlar' dedi.

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, meslek örgütlerinin seçim sistemini değiştirecek yasa hazırlığının sürdüğünü ve ilerleyen süreçte meclis gündemine getireceklerini yineledi. "Meclis'in olağan bir şekilde çalışmasını, bir an önce o günlerin geri gelmesini bekliyoruz" diyen Bostancı, ancak henüz o aşamada olunmadığını savundu, "O yüzden, bir takım sınırlamalar ve kısıtlamalarla birlikte çalışmak durumundayız" dedi.

'ÖNEMLİ YASALAR ÇIKARDIK'

Pandeminin zirve yaptığı dönemde çıkarılan yasaları hatırlatan Bostancı, 2 Haziran'da çalışmalarına başlayacak olan Meclis'i yoğun bir gündem beklediğini ifade etti:

"Yine uzun saatler çalışacağız. Zaten açılmakla birlikte komisyonlardan geçmiş ve genel kurul gündemine inmiş bekçi yasamız var. Onunla başlayacağız. Sonra da komisyonlara sevk edeceğimiz çok çeşitli yasalar var. Rekabet Kurumu yasası var. Yargı alanında atacağımız adımlar var. Tekliflerimizi hazırlıyoruz. Bir an önce komisyonlara indireceğiz. Tarımsal üretime ilişkin birtakım yasal düzenlemelerimiz olacak."

'MESLEK KURULUŞLARI SİYASİ TARTIŞMALARA İLİŞKİN POZİSYON ALABİLİYORLAR'

Bostancı, meslek örgütlerinin seçim sistemini değiştiren yasa teklifi üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirtti. Meslek örgütlerinin yasa düzenlemesiyle ilgili tepkilerine değinen Bostancı, düzenlemenin haziran ayı içerisinde meclis gündemine geleceğini söyledi:

"Siyasetin nerede başlayıp, nerede bittiğine ilişkin gri bir alan olduğu varsayımla, bu meslek kuruluşları siyasetin içinde mütalaa edilen alanları kendi meslek alanlarıymış gibi takdim ederek pozisyon alabiliyorlar. Siyasi polemiklerin de konusu olabiliyorlar. Bunları çok doğru bulmuyoruz. Esasen meslek kuruluşlarının bu şekildeki yaklaşımlarının temelinde de demokrasinin usullerine çok uygun olmayan seçimlerinin ve mevcut yapılarının olduğu kanaatindeyiz. Esasen bu kurumlar seçimlerle teşekkül eden irade arasında tutarlı ve birbirini teyit eden bir yapıya sahip olsalar, tahmin ediyorum bu ölçüde spekülatif alanlara kaymazlar ve 'daha çok meslek alanı ile ilişki çalışmalar bulunurlar' diye düşünüyoruz. O yönde de hazırlıklarımız var. Şu anda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İki türlü çalışma da masanın üzerinde. Haziran ayı ile birlikte bunları da intikal etmiş oluruz." (DHA)

Öne Çıkanlar