Bürokrattan çift maaş savunması: Bizim talebimiz değil

Bürokrattan çift maaş savunması: Bizim talebimiz değil
TBMM’de TÜRKSAT’ın hesapları gündeme geldi. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Kemal Yüksek, aldıkları 21 bin liralık ek maaşı, ‘Çift maaş bizim talebimiz değil’ diye açıkladı.

 

CHP KİT Komisyonu üyesi milletvekilleri Atila Sertel, Deniz Yavuzyılmaz ve Aykut Erdoğdu, TÜRKSAT’ın KİT Alt Komisyonu toplantısında 8 kişilik yönetim kurulunun bir kişi haricinde çift maaşlı olmasını eleştirdi. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TÜRKSAT yönetimindeki 7 üyenin 21 biner lira ek ücret aldığını üyelerden sadece TRT eski Genel Müdürü İbrahim Eren'in çift maaşlı olmadığını söyledi. TÜRKSAT Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Kemal Yüksek ise çift maaş konusunun sık sık dile getirilmesinden rahatsız olduklarını belirterek, "Bizim de çoluğumuz çocuğumuz var. ABD menşeli Tilki TV'de (Fox) boy boy resimlerimiz yayınlanıyor. Çift maaş bizim talebimiz değil'' açıklamasını yaptı.

‘PIRASA DOĞRAR GİBİ YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ DAĞITILIYOR'

Sözcü’de yer alan habere göre CHP Milletvekili Sertel, ‘'Bazı üyeler var ki toplantılara bile katılmıyor. 2015'de TÜRKSAT yönetimine atanan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İbrahim Kalın kaç kez toplantıya katıldı? YK üyelerine 2020'de 2 milyon 31 bin TL ödeme yapılmış. Bu rakam 2021'de daha da arttı. Pırasa doğrar gibi yönetim kurulu üyeliği dağıtılıyor''

‘NİYE RAHATSIZ OLUYORSUNUZ’

CHP Zonguldak vekili Deniz Yavuzyılmaz da, "Yanlışa yanlış deriz. Bir güreşçi devlet bankasının yönetimine atanırsa tabi ki eleştiririz. Niye rahatsız oluyorsunuz?'' dedi. TÜRKSAT yönetiminde Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci ve AKP'li eski Bakan Atilla Koç'un oğlu, Taha Koç da bulunuyor.

   

   CHP KİT Komisyonu

Öne Çıkanlar