AKP'li eski bakan Çelik: Artık her şeyi konuşacağım

AKP'li eski bakan Çelik: Artık her şeyi konuşacağım
'Namussuzlarla hesaplaşacağız arkadaş, hiç lamı cimi kalmadı bu işin.'

AKP hükümetlerinde 3 kez bakanlık, 5 dönem de milletvekilliği yapan Faruk Çelik, iktidarın icraatlarını eleştirdi.

Sözcü'den Halil Ataş'ın haberine göre Faruk Çelik, Bursa Kestel Çataltepe Sanayii Sitesi mağdurlarıyla düzenlen toplantıda şunları kaydetti:

"Bursa Türkiye'nin sayılı şehirlerinden biri. Ben gitmişim Urfa'ya. Doğru gönderdiler Urfa'ya, kim neden rahatsız olduysa bilemiyorum. Artık bu saatten sonra hiç kimse "Aman birileri zarar görecek konuşmasın Faruk Çelik" diye beklemesin. Çünkü benim de bir istiap haddim var. Ben bundan sonra her konuyu konuşacağım. Siyasetçisiniz, yüzleşmeden kaçıyorsanız sahtekârsınız. Bunun lamı cimi yok yani. Bunlar artık Bursa'da konuşulmalı."

'HEPSİ YANLIŞ YAPILMIŞ'

*Nerede hızlı tren? Ben yaptırdım ihalesini. 10 yıl oldu demiryolu Bursa'ya hala gelecek. "Şehir hastanesini Yıldırım'da yapacaksınız. Batıya yıkmayın her şeyi" dedim. Hastaneyi götürdüler ucube bir yere koydular. Şimdi tam 2 katrilyonluk ihale yapıyorlar demiryolunu hastaneye ulaştırmak için. Hastanenin maliyeti ne kadar? 1 milyar. Yapılacak yolun maliyeti ne kadar 2 milyar, yazık değil mi bu milletin iki milyar lirasını çarçur ediyorsun. Projelerin bir tanesi değil ki, hepsi yanlış yapılmış."

FARUK ÇELİK GÖREVDEN NEDEN ALINMIŞTI?

Enbursa yazarı Yüksel Baysal, eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in "et ithalatı lobisinin baskılarıyla görevden uzaklaştırıldığını" ifade etmişti. Baysal, Çelik’in "Milli Tarım" politikasını gündeme getirdiğini belirtirken, "Et ihtilatı yerine, yerli üretimi teşvik etmek gerektiğini düşünerek 'Milli Tarım' politikasını gündeme getiren Faruk Çelik ise et ithalatına yasak koyduktan çok kısa bir süre sonra bakanlıktan alınmıştı" ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar