'Camide siyaset' görüntüleri gelmeye devam ediyor: AKP, STK temsilcileriyle camide toplantı yaptı

'Camide siyaset' görüntüleri gelmeye devam ediyor: AKP, STK temsilcileriyle camide toplantı yaptı
AKP’li belediye başkanı ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısının katılımıyla cami içinde yapılan etkinliklere bir yenisi eklendi.

Afyonkarahisar’da düzenlenen hafızlık icazet töreninde AKP’li belediye başkanı ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısının katılımıyla caminin içine çekilen kırmızı şeritli protokol yolu ve altın varaklı koltuk tartışması sürerken, yeni bir camide siyaset fotoğrafı da Van’dan geldi. AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Van ziyaretinde gittiği Norşin Camii’nde protokol görüntüleri yaşandı. AKP’li Kurtulmuş, özel koltukların yerleştirildiği camide sivil toplum örgütleriyle görüştü.

AKP’Lİ VEKİL PAYLAŞIMINI SİLDİ: ‘CAMİ DEĞİL, CAMİNİN OKUMA SALONU’

Sözcü'den Orhan Bozkurt'un haberine göre AKP Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar sosyal medya hesabından söz konusu görüşmeyi "Genel Başkan Vekilimiz Sayın Numan Kurtulmuş beyefendi ile birlikte Norşin Camii’nde sivil toplum kuruluşlarımız ile bir araya gelerek Van’ımız ve bölgemiz ile ilgili konular üzerine istişarelerimizi gerçekleştiriyoruz" diyerek paylaştı.

Gülaçar daha sonra, sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine paylaşımını sildi. Gazetecileri hedef alan Gülaçar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada toplantının camide değil, caminin okuma salonunda gerçekleştirildiğini kaydederek şu ifadeleri kullandı:

GAZETECİLERİ HEDEF ALDI

"Genel Başkan Vekilimiz Sayın Numan Kurtulmuş beyefendi ile birlikte Norşin Camii Kütüphanesi-Has Oda’da sivil toplum kuruluşlarımız ile bir araya geldik. Cami müştemilatına ait ve yıllardır okuma ve müzakere salonu olarak kullanılan kütüphanede yapılan toplantı caminin içinde yapılmış olarak yansıtıldı. Söz konusu duruma sevk eden sosyal medya paylaşımı sehven caminin içinde toplantı yapılmış gibi yansımıştır. Gerekli düzeltme yapılmıştır. Ancak durumun aslını öğrenmek yerine peşin hükümle itibar suikastına yeltenmek hiçbir gazetecilik etiğine sığmaz."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar