AKP'li Mahçupyan 'felaket senaryosu' çizdi

AKP'li Mahçupyan 'felaket senaryosu' çizdi
AKP yanlısı Karar yazarı Mahçupyan, 'Ne ekonomide, ne dış politikada, ne de hukuk ve özgürlükler alanında bir iyileşme görememe ihtimali çok yüksek' diye yazdı

GÜNCEL- AKP yanlısı Karar Gazetesi köşe yazarı ve bir dönem eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu'nun danışmanı olarak görev yapan Etyen Mahçupyan, AKP iktidarını ve Türkiye'yi bekleyen geleceğin hiç de umut verici olmadığını yazdı.

AKP iktidarının sürekli yinelenen seçim kısırdöngüsüne kilitlendiğini ancak 2019 seçimin dahi Türkiye'deki baskı atmosferini kıramayacağını yazan Mahçupyan, "Ne ekonomide, ne dış politikada, ne de hukuk ve özgürlükler alanında bir iyileşme görememe ihtimalinin çok yüksek olduğuna kendimizi alıştırmamız gerekecek" yorumu yaptı.

AKP'nin, Türkiye'nin geleceği üzerine değil 2019 seçimlerinin nasıl kazanılacağına odaklandığını duyuran Mahçupyan, "Nitekim henüz 2017 yılının ortasındayken Erdoğan önce milletvekilleri ve bakanlarla bir araya geldi, ardından Merkez Karar Yürütme Kurulu’nu topladı. Medya’dan öğrendiğimize göre bu toplantılarda "AK Parti’nin yeni dönemi için yol haritası çizildi." Belki birçok kişi bunun önümüzdeki iki yılda yapılacak hükümet atılımlarının tartışıldığı ortamlar olduğunu sanmıştır… Ama aslında tek konu 28 ay sonra yapılacak olan seçimlerin nasıl kazanılacağıydı. Bu bağlamda teşkilatların değişmesi, ‘koltuk sevdası olanlarla değil dava adamı olanlarla çalışılacağı’ vurgulandı' diye yazdı.

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz:

http://www.gazeteoku.com/yazar/etyen-mahcupyan/213050/ak-partinin-yol-haritasi

Öne Çıkanlar