AKP'li Ünal: Millet İttifakı'nda Saadet Partisi ve İYİ Parti'yi ayrı bir yere koyuyoruz

AKP'li Ünal: Millet İttifakı'nda Saadet Partisi ve İYİ Parti'yi ayrı bir yere koyuyoruz
AKP Genel Başkan Yardımcısı Ünal, ‘valiler militan’ tartışmaları ilişkin de ‘Tabi ki cumhurbaşkanından talimat alacaklar, valiler cumhurbaşkanının temsilcisi’ dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal katıldığı Cnn Türk canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Siyasetin ve ülkenin gündemini meşgul eden 'militan' tartışmalarına ilişkin konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, muhalefetin tarafsızlık eleştirilerine "Valiler tabi ki cumhurbaşkanından talimat alacaklar. Valiler Cumhurbaşkanının temsilcileridir" savunmasıyla karşılık verdi. Ünal, Millet İttifakı ile ilgili de dikkat çeken bir açıklama yaptı; "İYİ Parti ile Saadet Partisini ayrı tarafa koyuyoruz. Türkiye’nin yanında duran varsa konuşuruz" ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek veren CHP’nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu ‘terör örgütü militanı’ olarak hedef göstermesiyle başlayan süreç, CHP’den gelen ‘Valiler, kaymakamlar militan, yolsuzluğun militanısınız’ açıklamalarıyla günlerdir devam eden bir polemiğe dönüştü.

Soylu’nun bütün valilerden CHP liderine dava açmasını istemesinin ardından, dün partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan da partililere seslenerek herkese Kılıçdaroğlu’na dava açması talimatı verirken, yargıya da mesaj göndererek ‘Gereğini yapın’ dedi.

'Militan' tartışmalarına ilişkin muhalefetin tarafsızlık eleştirilerine "Valiler tabi ki cumhurbaşkanından talimat alacaklar. Valiler Cumhurbaşkanının temsilcileridir" savunmasıyla karşılık veren Ünal, Millet İttifakı ile ilgili de dikkat çeken bir açıklama yaptı. Ünal, "İYİ Parti ile Saadet Partisini ayrı tarafa koyuyoruz. Türkiye’nin yanında duran varsa konuşuruz" ifadelerini kullandı.

‘SEN NASIL SORGULARSIN’

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ünal’ın açıklamaları şöyle:

"Şimdi öncelikle bu militan tartışması yeni bir şey değil. Bir takım gayrimeşruluk iddialarının, ötekileştirme iddialarının olduğu, milletin halk oylamasıyla seçilmiş süreci gayri meşru ilan ediyorlar. Mustafa Kemal Atatürk, asıl olan iç cephedir diyor. İç cephe sağlam olduğu sürece bir memleketin yıkılması söz konusu olamaz. 5. Kol faaliyeti dediğimiz şey İspanya savaşı sırasında atfediliyor. Generalin yaptığı propaganda, işgale hazırlığı süreç 5. Kol olarak adlandırılıyor. Kurumların meşrutiyetini tartışmaya açma sürecine 5. Kol diyoruz. Kılıçdaroğlu bu faaliyeti uzunca süredir yürütüyor. Demokrasi dediğimiz şey milletin temsilcileri aracılığı ile yönetmesidir. Milletin seçtiği yönetmeyecek kim yönetecek.

Sen nasıl oluyor da seçilmiş meşru hükümeti sorgularsın. Tabi ki cumhurbaşkanından talimat alacaklar. Valiler cumhurbaşkanlığının temsilcisidir. Sözde ifadesini cumhurbaşkanı için kullandılar. Şimdi valilere de militan dediler. Bunun adı iç cepheyi yıkma çalışmasıdır."

ELEŞTİRİYE TAHAMMÜLSÜZLÜK: 'YIKIM FAALİYETİ' OLARAK NİTELEDİ

Muhalefetin eleştirilerini ‘yıkım faaliyeti’ olarak değerlendiren Ünal, "Bunların yaptığına anti siyaset ve yıkım faaliyeti diyoruz. İşin kısaca özeti bu. Bu gündem Türkiye'yi bir karanlığa çekmektir" ifadelerini kullandı.

‘CUMHURBAŞKANI SİYASİ OLARAK TARAFSIZ OLMAZ’

"Güçlendirilmiş parlamenter sistemden kasıtları ne? Millet 2007’de cumhurbaşkanını ben seçeceğim dedi. Cumhurbaşkanını milletin seçmesiyle parlamenter sistem ortadan kalktı. Seçimle gelen her cumhurbaşkanı siyasi olarak tarafsız olamaz, hukuki olarak tarafsız olur. Halkın seçtiği cumhurbaşkanından rahatsız oldukları için parlamenter sistem diyorlar."

'SAADET VE İYİ PARTİ'Yİ AYRI TARAFA KOYUYORUZ'

"Millet İttifakı içerisinde iki partiyi ayrı yere koyuyorum. CHP ile HDP’yi ayrı tarafta, İYİ Parti ile Saadet Partisi'ni ayrı tarafa koyuyoruz. Türkiye’nin yanında duran varsa konuşuruz" şeklinde konuşan Ünal, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımızın 52’nin altına, AK Partinin oyu yüzde 40’ın altına düşmedi. AK Parti'nin oyu son araştırmalarda yüzde 40-44 bandında gidiyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar