AKP'li meclis üyesi ihbar ettiği kişilere pusu kurdu: 1 ölü

AKP'li meclis üyesi ihbar ettiği kişilere pusu kurdu: 1 ölü
Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, AKP'li Mehmet Abdioğlu'nun yakalanması için çalışma başlatıldığı öğrenildi.

Kızıltepe Belediyesi’nin AKP’li Meclis Üyesi Mehmet Abdioğlu, ihbar ettiği kişilerin karakola gittiği sırada pusu kurdu. Abdioğlu'nun açtığı ateş sonucu bir kişi yaşamanı yitirdi. 

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Yeniköy (Pîrabokê) kırsal mahallesinde aralarında daha önce arazi anlaşmazlığı olan akraba Abdioğlu ile Karaboğa aileleri arasında sabah saatlerinde tartışma yaşandı. Edinilen bilgiler göre, yaşanan tartışmanın ardından AKP'li Kızıltepe Belediye Meclis Üyesi de olan Mehmet Abdioğlu, jandarma karakoluna giderek Karaboğa ailesi hakkında şikayette bulundu. Şikayetin ardından jandarma Karaboğa ailesi fertlerinden Abdülkerim Karaboğa (20) ve Şahin Karaboğa'yı (22) karakola çağırdı. 

Karakola gitmek için yolda pusu kurduğu belirtilen Mehmet Abdioğlu, Karaboğa kardeşlerin önünü keserek, uzun namlulu silahla ateş açtığı aktarıldı. Abdioğlu'nun açtığı ateş sonucu Karaboğa kardeşlerin ağır yaralandığı öğrenildi. Yaralılardan Abdülkerim Karaboğa kaldırıldığı Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybederken, ağabeyi Şahin Karaboğa ise ameliyata alındı. 

Şahin Karaboğa'nın durumunun ağır olduğu ve hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. 

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Abdioğlu'nun yakalanması için çalışma başlatıldığı öğrenildi. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar