AKP'li Ömer Çelik'ten IKBY'ye 'Papa Pulu' tepkisi

AKP'li Ömer Çelik'ten IKBY'ye 'Papa Pulu' tepkisi
Papa'nın figürüne yer verilen pulda, başının arkasındaki haritada Hatay, Sivas, Erzurum, Kars gibi birçok şehir Büyük Kürdistan haritasına dahil edildi.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis için Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, 6 farklı hatıra pulu bastırdı. Pullardan birinde Türkiye'nin doğu ve güneydoğusunun Büyük Kürdistan sınırlarına dahil edilmesi Ankara'nın tepkisini çekti. "Hatıra pulundaki haritaya  tepki gösteren AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Irak’ta Papa’nın ziyaretini yakından takip ettik. Bahsedilen pul ve haritayla mülhem izlenimlere baktık. Bunu çeşitli yerlerde çeşitli kesimler yapıyor. Bunlar yalan yanlış işler" dedi.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, geçtiğimiz hafta Irak’a tarihi bir ziyaret gerçekleştirdi. İlk defa Irak’a giden Papa olan Francis, Irak Kürtdistan Bölgesel Yönetimi’nin başkenti Erbil’e de gitti.

Burada bir stadyumda 10 bin kişilik ayin düzenleyen Papa Francis, tören öncesi Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, Başbakanı Mesrur Barzani ve diğer yetkililer ile görüştü.

Görüşmede Papa’nın ziyareti için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi tarafından bastırılan 6 farklı hatıra pulu da takdim edildi.

Bastırılan pullardan biri Türkiye'nin tepkisin çekti. Papa'nın figürüne yer verilen pulda, başının arkasındaki haritada Hatay, Sivas, Erzurum, Kars gibi birçok şehir Büyük Kürdistan haritasına dahil edildi.

AKP'Lİ ÖMER ÇELİK: YALAN YANLIŞ İŞLER

Hatıra pulundaki haritaya  tepki gösteren AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Irak’ta Papa’nın ziyaretini yakından takip ettik. Bahsedilen pul ve haritayla mülhem izlenimlere baktık. Bunu çeşitli yerlerde çeşitli kesimler yapıyor. Bunlar yalan yanlış işler. Hicri şekilde Türkiye’ye dönük olarak geçmişte Fransa’da böyle harita çıkmıştı. Ermenistan zaman zaman yapıyor. Bazı odakların zaman zaman yaptığı işler. Bu ziyaret bağlamının dışında belli bir odağın aklınca Türkiye’ye husumet ürettiği bir şey olduğunu değerlendiriyoruz" dedi.

DIŞİŞLERİ: VAHİM HATA

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "IKBY makamlarından bu vahim hatanın derhal düzeltilmesine yönelik gerekli açıklamanın biran önce ve net bir şekilde yapılmasını bekliyoruz" dendi. (HABER MERKEZİ)
 

Öne Çıkanlar