Gazeteci Sarıkaya'nın tokat attığı muhabir dava açacak

Gazeteci Sarıkaya'nın tokat attığı muhabir dava açacak
Antep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile röportaj hazırlığı yapan gazeteci Muharrem Sarıkaya, Muhabir Ahmet Demir'e tokat attı. Fatma Şahin'in şaşkın ve tepkisiz kaldığı görüldü.

Habertürk yazarı gazeteci Muharrem Sarıkaya, röportaj sırasında Muhabir Ahmet Demir'e tokat attı.

Antep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile röportaj yaptığı sırada Demir'in bir kablo ile bağlantı kurmaya çalışması üzerine Muharrem Sarıkaya öfkelendi.

Sarıkaya muhabire tokat atarken, Fatma Şahin'inse yaşananlar karşısında şaşkın ve tepkisiz kaldığı görüldü. Programın sonunda ise Şahin, Muharrem Sarıkaya'ya "Sizleri seviyoruz" diyerek ayrıldı.

Muharrem Sarıkaya'nın muhabire tokat attığı anlara ilişkin görüntüleri gazeteci Talat Atilla Twitter hesabından duyurdu.

Atilla paylaştığı görüntüler hakkında "Rezalet! Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in karşısında Gazeteci Muharrem Sarıkaya ses teknikerine tokat atıyor. Yazıklar olsun!" diye yazdı.

HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ DEVAM ETTİLER

Çekim esnasında yaşanan olaydan sonra Sarıkaya tavrını sürdürdü, Fatma Şahin ise tepkisiz kalarak konuşmaya devam etti.

AHMET DEMİR: HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATACAĞIM

İHA Muhabiri Ahmet Demir yaşanlarlar hakkında açıklamada bulundu. Cumhuriyet'e açıklama yapan Demir, "Benden özür dilemeye çalıştı. Müdürüm ısrarla kabul etmemi istedi ve ben de yaşına hürmeten kabul ettim ancak avukatımla görüştüm. Rencide olduğum için hukuki süreci başlatacağım. Salı günü dava açacağım" ifadelerini kullandı.

Demir konuya dair şu açıklamalarda bulundu:

"Ben kameramanlık görevi yapıyordum. Muharrem Bey, kendi kanallarıyla irtibat kurabilmesi için kendi telefonunu kullanmak istedi. Kendi telefonumuzu vermek istedik ama kendisi ısrarla kabul etmedi. Kendi telefonu çekmeyince yayın esnafında sürekli hareket yaptı. Görevim olmasa da durumla ilgilenip telefonumu verdim ve sonrasında bana bu hamleyi yaptı. Çok zoruma gitti bir şey yapamamak ve karşındaki insanın bir şey yapmaması.."

KAMUOYUNA YANSIYINCA ÖZÜR DİLEDİ

Olay kamuoyuna yansıdıktan sonra özür dileyen Muharrem Sarıkaya, "Olay kamuoyuna yansıdığı için şimdi de kamuoyu önünde mazeretsiz özür diliyorum." dedi.

Fatma Şahin de Twitter paylaşımıyla Sarıkaya'nın davranışının yanlış olduğunu ve kendisine de söylediğini belirtti.

'MUHARREM SARIKAYA'YI 'GAZETECİ' OLARAK TANIMIYORUZ'

İHA muhabiri Ahmet Demir'e meslek örgütleri de destek açıklması yaptı. Ortak açıklmaya Dİplomasi Muhabirleri Derneği, Ekonomi Muhabirleri Derneği, Parlamento Muhabirleri Derneği, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, Türkiye Haber Kameramanları Derneği imza attı.

Yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Muharrem Sarıkaya'nın bir basın emekçisi meslektaşımıza yaptığı vicdana, ahlaka ve insan onuruna sığmayan hareketini şiddetle kınıyor, Muharrem Sarıkaya'yı bugün itibari ile meslektaşımız ve "gazeteci" olarak tanımıyoruz.

Kameraların önünde insan hakları ve emek sovunuculuğu yaparken kamera arkasında kameraman tokatlaması herkes gibi bizlerin de yüreğini sizlattı.

Şiddetin her türlüsü şiddetle reddediyor, şiddetle uğrayan meslektaşımıza geçmiş olsun diliyoruz. Olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz."

'MUHABİRİ, KAMERAMANI EZEN MEDYA DÜZENİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ'

Türkiye Gazeteciler Sendikası, videonun sosyal medyada dolaşıma girmesi üzerine yaptığı açıklamada, "Gazeteci Muharrem Sarıkaya'nın İhlas Haber Ajansı Gaziantep Muhabiri Ahmet Demir'e yönelik çirkin hareketini en sert biçimde kınıyoruz. Sarıkaya'nın meslektaşımızdan özür dilemesini bekliyoruz" dedi.

Sendika açıklamasının devamında, "İHA muhabiri, meslektaşımız Ahmet Demir'in yanındayız. Dava açmak isterse kendisine hukuki destek de sağlayacağız. Muhabiri, kameramanı ezen medya düzenini değiştireceğiz" ifadeleri yer aldı.

Twitter'da kimi kullanıcılar ise Sarıkaya'nın özür dilemesinin yeterli olmadığını, meslekten men edilmesi gerektiği düşüncesini paylaştı.

DİSK BASIN-İŞ'TEN AÇIKLAMA: TÜM EMEKÇİLERİN YANINDAYIZ

İHA muhabiri Ahmet Demir'e yapılan şiddet eyleminin ardından DİSK Basın-İŞ'ten de açıklama geldi. Sosyla medya aracılığyla Habertürk Genel Merkezi önünde toplanma çağrısı yapan  DİSK Basın-İş'in paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"Hepinizi, meslektaşımızın yanında olmak ve sorumlulardan hesap sormak için Beyoğlu'ndaki Habertürk binası önüne davet ediyoruz." 

ÇGD: GAZETECİYE ŞİDDET, KİMDEN GELİRSE GELSİN SUÇTUR

Çağdaş Gazeteciler Derneği de bu olaydan sonra Sarıkaya'ya herhangi bir tavır göstermeyip sessiz kalanları kınadı:

HABERTÜRK SARIKAYA'YA SAHİP ÇIKTI

Habertürk, yazarlarından Muharrem Sarıkaya'nın çirkin davranışıyla ilgili sessiz kalırken yalnızca özrünü haber yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar