AKP’li Ünal, Nadira Kadirova'yı kaçak çalıştırmış

AKP’li Ünal, Nadira Kadirova'yı kaçak çalıştırmış
Kadirova'nın sigortalı olup olmadığını, genç kadının ölümünün basına yansımasından üç gün sonra Artı Gerçek yazarı Ahmet Nesin köşe yazısında gündeme getirmişti.

AKP Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde 23 Eylül’de saat 21.50’de silahla intihar ettiği iddia edilen Nadira Kadirova ile ilgili savcılığın yürüttüğü soruşturma sürüyor. Şüpheli ölüme ilişkin birçok "delil" toplayan ve tanıkları dinlediği kaydeden savcılık, şimdi adli tıp kurumundan gelecek ayrıntılı otopsi raporunu bekliyor. Rapor, Kadirova’nın ölümüyle ilgili soruşturmanın da nasıl sonuçlanacağını belirleyecek.

Öte yandan Artı Gerçek yazarı Ahmet Nesin'in Nadira Kadirova'nın ölümünün basına yansımasından 3 gün sonra yazdığı köşe yazısında gündeme getirdiği, genç kadının AKP'li Ünal'ın evinde sigortalı çalışıp çalışmamasına ilişkin de bir gelişme yaşandı.

Nesin, "Şirin Ünal'ın evinde intihar eden Özbek kadın sigortalı mıydı?" başlıklı köşe yazısında, "Aldığım habere göre intihar eden Nadira Kadirova, Şirin Ünal’ın evinde yatalak eşine yardım etmek için işe girmiş. İşte burada kafama 2 soru takılıyor, Kadirova bu konuda ehliyetli birisi midir, yoksa sadece yardım etsin diye mi işe alınmıştır. Eğer sadece yardım etsin diye işe alındıysa neden Özbekistan’dan bir kadın seçildi, onu anlamak zor, Türkiye’de bu tip işlere bakan binlerce kadın var ama sanırım biyerde uyumsuzluk vardı. Diğer soruysa Türkiye’de yurtdışından gelen kimi kadınların ortak sorunu olan oturma ve çalışma izinlerinin olup olmaması. Ben şimdi bu Nadira Kadirova’nın oturma ve çalışma izninin olup olmadığına fena halde takmış durumdayım" ifadelerini kullanmıştı.

SİGORTASIZ, KAÇAK ÇALIŞTIRILIYORMUŞ

Nadira Kadirova'nın sigortalı çalışıp çalışmadığına ilişkin Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın ulaştığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü verilerine göre, 1996 doğumlu Kadirova’nın çalışma izni yok ve Şirin Ünal’ın yanında sigortasız çalışıyordu. Yani 23 yaşındaki Kadirova'nın, Şirin Ünal tarafından "kaçak" statüsünde çalıştırıldığı ortaya çıktı. 

'KISA DÖNEM, TURİZM AMAÇLI İKAMET' İZNİ

Belgeye göre Göç İdaresi, Kadirova’nın Türkiye’de kalması için "Kısa dönem turizm amaçlı" ikamet izni verdi. Bu sürenin, 17 Ocak 2019’da başlarken, 17 Ocak 2020’de dolacağı belirtildi. Kadirova’nın ne kadar maaş aldığı ise öğrenilemedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar