AKP’li vekil yurt sorununu çözmediği için CHP’li belediyeleri hedef aldı

AKP’li vekil yurt sorununu çözmediği için CHP’li belediyeleri hedef aldı
AKP’li Celalettin Güvenç, yurt sorunuyla ilgili CHP’yi eleştirerek 'Bir taneniz de ‘Belediyenin şu tesisini de çocukların hizmetine açalım’ deyin' ifadesini kullandı.

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı AKP'li Celalettin Güvenç, Onikişubat Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne teslim edilen Kısa Süreli Engelli Yaşam ve Bakım Merkezi için düzenlenen programda konuştu.

Güvenç, yurt sorunuyla ilgili CHP’yi işaret ederek "Ey CHP, ortalığı karıştıracağınıza biriniz de çıkın milletin moralini bozmak yerine ‘Benim de şu misafirhanem var, biz de bir tane yer açtık, bir tane sosyal tesis açtık, ey anne babalar buraya geldiğinizde perişan olmayın’ deyin" ifadelerini kullandı.

Hükümet olarak her türlü sorunu çözemediklerini ifade eden Güvenç, işsizlik konusunda sıkıntılar olsa da iyi yolda olunduğunu belirtti. AKP iktidarının 20 yılda 190 olan yurt sayısını 790’a çıkardığını söyleyen Güvenç, "8 milyon üniversite öğrencisi olan bir ülkeden bahsediyoruz. Toplam öğrenci sayımızın yüzde 89’nu yerleştirmişiz. Kalan yüzde 11 oranındaki çocuklarımızın da yerleşmesi için herkes kendi çocuğuymuş gibi sahipleniyor ve yer arıyor" dedi.

'YEMİN Mİ ETTİNİZ BU ÜLKENİN SORUNLARINI ÇÖZMEMEYE'

CHP’nin üniversite öğrencisi olmayanlarla sanal kaos yaratmaya çalıştığını iddia eden Güvenç şunları söyledi: "Sizin belediyeleriniz var. Adana, İstanbul, Ankara ve İzmir var. Bir tanenizde ‘Belediyenin şu tesisini de çocukların hizmetine açalım.’ deyin. AK Partili tüm belediye başkanları her yerde, her ilde, valilerimiz Allah hepsinden razı olsun. Çocuklar ortada kalmasın büyükşehre geldiğinde, anne babalar ortada kalmasın diye tüm imkanları seferber ettiler. Telefonları yayınladılar. ‘Gelin misafirhanelerimizde kalın, çözüm bulalım’ dediler. Ey CHP, ortalığı karıştıracağınıza biriniz de çıkın milletin moralini bozmak yerine ‘Benim de şu misafirhanem var, biz de bir tane yer açtık, bir tane sosyal tesis açtık, ey anne babalar buraya geldiğinizde perişan olmayın’ deyin. Yemin mi ettiniz kardeşim bu ülkenin sorunlarını çözmemeye? Sorunların çözülmesine bir tuz da olsa katkı sağlamamaya yemin mi ettiniz? Dün mutlu oldum, Pir Sultan Abdal Derneği ‘Cemevlerini şartsız açıyorum’ diyor. Allah razı olsun."

Öne Çıkanlar