AKP'li yazardan ağır eleştiriler: Adalet yok, özgürlük yalan

AKP'li yazardan ağır eleştiriler: Adalet yok, özgürlük yalan
AKP'li köşe yazarı Hakan Albayrak da 'mahalle içinden eleştiri' kervanına katıldı ve AKP iktidarında 'adaletin fena halde yaralı' olduğunu yazdı

GÜNCEL- AKP'ye destek veren iktidar medyasındaki köşe yazarları arasında AKP'yi eleştirenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor.

O kervana katılanlardan biri de Karar gazetesi köşe yazarı Hakan Albayrak. AKP'ye yönelik sert eleştiriler sıralayan Albayrak, AKP'nin adı üstünde adalet için kurulduğunu ancak adaletin AKP iktidarında fena halde yara aldığını yazdı. 

Terörle mücadelede kantarın topuzunun çok fazlasıyla kaçırıldığını ve binlerce insanın haksız yere tutuklandığını ifade eden Albayrak, AKP'nin özgürlük iddiasının da içinin boşaltıldığını savundu. 

Erdoğan'ın beğenmediği fikir sahiplerinin AKP yanlısı medyada olduğu gibi Hürriyet gibi ana akım medyadan bile kovdurulduğunu aktaran Albayrak, "Erdoğan’ın söylem ve eylemlerini sorgulamak, "Reis"in fikirleriyle çelişen fikirler ileri sürmek, parti ve hükümette kolayca tasfiye sebebi olabiliyor" eleştirisinde bulundu. 

Albayrak yazısını şöyle sürdürdü:

Rantiyecilik bitecekti AK Parti iktidarında. Torpilli iş adamları, şirketler, holdingler kalmayacaktı. Ne var ki iltimas ve adam kayırmacılığa dair iddialar -AK Parti iktidarı öncesi dönemlerde olduğu gibi- ayyuka çıkmış vaziyette.

Erdoğan daima "Gurur, kibir bize yakışmaz" diyor, "tevazu ehli" olmanın gereğine işaret ediyor. Ne var ki "Sen kimsin?"i, "Haddini bil!"i de dilinden düşürmüyor.

Yağmurlarda beraber ıslandığı kimseleri bile bu şekilde tahkir etmekte beis görmüyor.

Bir çelişki daha:

Erdoğan, faiz oranlarının yüksekliğinden Ali Babacan’ı sorumlu tutuyordu.
Ne var ki, Babacan ekonomi yönetiminden uzaklaştırılalı yıllar olduğu halde, faiz oranları düşmedi, bilakis daha da yükseldi.

Öte yandan, Babacan’ın bakanlığı döneminde küresel krizlere rağmen başarılı bir şekilde dengede tutulabilen ekonomi şimdi aynı başarıyla dengede tutulamıyor.

SARAY'DAN TEPKİ

Hakan Albayrak'a ilk tepki Saray'dan geldi. AKP eski milletvekili Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, "Hakan Albayrak'a 'sen önden git bi bak bakalım' demişler" diyerek tweet attı.

Öne Çıkanlar