AKP'li yetkiliden Erdoğan'ın yeniden adaylığına dair açıklama

AKP'li yetkiliden Erdoğan'ın yeniden adaylığına dair açıklama
'Partili Cumhurbaşkanı olmaz' eleştirilerine AKP Grup Başkan Vekili'nden yanıt geldi. Açıklama Erdoğan'ın yeniden aday olacağının sinyallerini de içeriyor.

AK Parti Grup Başkan Vekili Emin Akbaşoğlu, "2017'den sonra yeni sisteme göre herkes 2 kez cumhurbaşkanı adayı olabilir" sözleriyle Erdoğan'ın yeniden aday olabileceğini söyledi.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun " Anayasa yazmak için önce parlamenter sisteme geçilmesi lazım" doğrultusundaki açıklamaları hakkında konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Emin Akbaşoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu'na hatırlatmak isteriz ki parlamenter sisteme geçmek için önce anayasayı değiştirmek gerekir. Şu an 'Anayasa yazmak için önce parlamenter sisteme geçilmesi gerekir' sözünün herhangi bir hükmü yoktur" ifadesini kullandı.

'CUMHURBAŞKANI PARTİSİZ OLMALI'

AK Parti'li Akbaşoğlu, 'Cumhurbaşkanı partisiz olmalı' haklı eleştirisi için de, "Peki başbakan partili olabilecek mi, olamayacak mı? 'Yürütmenin başı' sıfatıyla başbakan partili olabilecek mi, olamayacak mı? Bunun açıklanması gerekir. Cumhurbaşkanını, sizin önerdiğiniz sisteme göre kim seçecek? Millet doğrudan kendisi mi seçecek, milletin seçtiği milletvekillerinin oluşturduğu parlamento mu seçecek? Doğrudan demokrasiden dolaylı demokrasiye mi geçişi öngörüyorsunuz? Milletin cumhurbaşkanını, yürütme organını doğrudan belirleme yetkisini elinden almak mı istiyorsunuz? Cumhurbaşkanı ve başbakan arasındaki münasebeti nasıl oluşturacaksınız, arada çatışmamanın garantisi nedir?" diyerek tepki gösterdi.

ERDOĞAN YENİDEN ADAY OLABİLECEK Mİ SORUSU

Emin Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci kez aday olabileceğine dair değerlendirmede bulunurken, 'Bir daha aday olabilir mi, olamaz mı?' tartışmasını başlatarak, bir şaibe oluşturma peşindeler. Bu tarz açıklamalar yapılarak milletimizin kafası karıştırılmak isteniyor. 2017 Nisanı'ndan sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi devreye girmiştir. 2017'den sonra yeni sisteme göre herkes 2 kez cumhurbaşkanı adayı olabilir" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar