AKP'liler kayyımın merkeze çekilmesinin arkasından kurban kesti

AKP'liler kayyımın merkeze çekilmesinin arkasından kurban kesti
Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle merkeze çekilen Mardin kayyımı Mustafa Yaman’ın kentten ayrılması üzerine AKP'lilerin ‘şükür’ kurbanı kestiği belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile merkeze çekilerek, Mülkiye Başmüfettişi yapılan Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyımı Mustafa Yaman, kentten ayrıldı. Sabah saatlerinde Mardin Havalimanı'ndan kalkan uçakla kentte ayrılan Yaman, Mardin Büyükşehir Belediyesi bir kısım personel ile vedalaştığı belirtilen Yaman’ın, kentte başka bir veda ziyareti gerçekleştirmediği kaydedildi. Yaman’ın herhangi bir ziyaret gerçekleştirmemesinin yanı sıra kentten sessiz sedasız bir şekilde ayrılması da dikkat çekti.  

Yaman, kentten ayrılışından saatler sonra sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, "13 yılı Valilik olmak üzere 34 yıldır milletimize hizmet imkânı veren Allah'a şükrediyor, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Allahaısmarladık Mardin..." ifadelerini kullandı.  

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Yaman’ın yanında bulunan ve isimleri usulsüz işlemlerle anılan birçok ismin de tayinlerini istedikleri bilgisine ulaşıldı.

AKP’LİLER ŞÜKÜR KURBANLARI KESTİRDİ

Mustafa Yaman’ın kentten ayrılmasını, hemen hemen her programlarında yer alan AKP’lilerin, AKP İl Başkanı gibi davranmakla eleştirdikleri Yaman’ın gidişi ile birlikte "şükür" kurbanları kestiği bildirildi. 22'nci Dönem Bağımsız Mardin Milletvekili olan, akaryakıt kaçakçılığından aldığı hapis cezası nedeniyle 2015’te AKP’den milletvekilliği adaylığı YSK’ye takılan Süleyman Bölünmez de Yaman’ın gitmesi nedeniyle "şükür" kurbanları kestiren isimlerden oldu. Birçok köyde Bölünmez adına kesilen "şükür" kurbanlarının videoları sosyal medya hesaplarında paylaşıldığı aktarıldı.

GİTMEDEN ÖNCE ATAMA YAPTI

Kentte HDP’li Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne iki kez kayyım olarak atanan, yolsuzluk, rüşvet, usulsüz işlemler, cinsel taciz ve kayırma icraatı belgelerle ortaya dökülen ancak hakkında tek bir soruşturma başlatılmayan Yaman, giderayak belediyeye Mardin Masa olarak bilinen "propaganda" birimi üzerinden onlarca personel alımı gerçekleştirdiği kaydedildi. Yaman’ın ayrıca giderayak yeni atamalar da gerçekleştirdiği, Özel Kalem Müdürlüğü’ne Esra Toparlı’yı, Sıfır Atık Daire Başkanlığına, Artuklu Üniversitesi Eski Genel Sekreteri Şahin Arpağ’ı İklimlendirme Daire Başkanlığına Seçkim Mataracı’yı ve Destek Hizmetler Daire Başkanlığına İbrahim Erkan’ı atadığı öğrenildi. Yaman’ın atamasını yaptığı isimlerden Şahin Arpağ, Artuklu Üniversitesi’ndeki usulsüz işlemlerle anılırken, İbrahim Erkan ise Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ihaleleri kanuna aykırı bir şekilde parçalara bölerek, doğrudan temin yolu ile yapılmasını sağlayan isim olarak tanındığı aktarıldı.

Öne Çıkanlar