AKP MYK toplanıyor: Gündem Rusya-Ukrayna krizi ve ekonomi

AKP MYK toplanıyor: Gündem Rusya-Ukrayna krizi ve ekonomi
AKP MYK toplantısında, Türkiye'nin Rusya-Ukrayna krizinde gerilimin azaltılması için şu ana kadar attığı adımların ve izlenecek yol haritasının değerlendirileceği öğrenildi.

AKP Merkez Yürütme Kurulu, bölgesel ve ekonomideki gelişmeleri görüşmek üzere yarın toplanacak AKP Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantıda, dış gündemdeki gelişmeler de ele alınacak.

Toplantıda iç gündem başlığında ilk sırada ekonominin yer alması bekleniyor. Döviz kurundaki dalgalanmaya yönelik müdahalelerin ardından gözler enflasyonun düşürülmesi için izlenecek yol haritasına çevrildi. TRT Haber’in aktardığına göre MYK toplantısında ayrıca operasyonlar, siyasetteki gelişmeler ve TBMM çalışmaları da ele alınacak.

Koronavirüs salgınında rekor kıran vaka sayıları ve pandemi tablosundaki son durum da toplantının gündemine gelmesi beklenen başlıklar arasında.

RUSYA-UKRAYNA KRİZİ DE MASADA

Dış politika başlında ise Ukrayna-Rusya geriliminin kapsamlı bir şekilde ele alınması bekleniyor.

Türkiye'nin gerilimin azaltılması için şu ana kadar attığı adımlar ve bundan sonraki süreçte izlenecek yol haritası değerlendirilecek.

Kremlin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya lideri Vladimir Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in Türkiye'de buluşturulması yönündeki teklifine yanıt vermiş, açıklamada "Tabii ki Ukrayna’daki durumun sona ermesine yardımcı olabilecek her ülkenin girişimlerini memnuniyetle karşılıyoruz. Rusya ile Ukrayna arasındaki temel uyuşmazlık, (Ukrayna’nın doğusundaki çatışmaların sona erdirilmesi için yapılan) Minsk anlaşmalarının uygulanmasının Kiev tarafından durdurulmasıdır. Türk partnerlerimiz Ukraynalılara etki edip onları, önceden yapılmış anlaşmalar ile yükümlülüklerini yerine getirmeye teşvik edebilirlerse bunu sadece memnuniyetle karşılayabiliriz. Bununla ilgili temasların gerçekleştirileceği yerin neresi olacağı, ikincil önemdedir" ifadeleri kullanılmıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar