AKP yöneticileri: İhraç süreci en geç 1 ay içinde tamamlanacak

AKP yöneticileri: İhraç süreci en geç 1 ay içinde tamamlanacak
Disipline sevk edilen Ayhan Sefer Üstün ve Selçuk Özdağ, disiplin kararının kendilerine tebliğ edilmesinin ardından Davutoğlu ile bir değerlendirme yaparak tutum belirleyeceklerini söyledi.

MYK’nin ihraç istemiyle disipline sevk etmesinin ardından gözler Davutoğlu ve ekibinin tavrında.

AKP MYK’nin, yeni parti kurma hazırlıkları süren eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile onun yanında yer alan eski genel başkan yardımcıları Selçuk Özdağ ve Ayhan Sefer Üstün ile Abdullah Başçı’yı son dönemde yaptığı açıklamalarda parti tüzüğünün 117. maddesinin 7. bendinde yer alan "Parti yöneticileri, üyeleri veya parti tüzelkişiliği hakkında basın yayın araçları ile kamuoyu önünde gerçekdışı haber yaymak, iftira, hakaret, karalama veya küçük düşürücü beyanlarda bulunmak" suçlamalarıyla kesin ihraç istemiyle disipline sevk etmesinin ardından gözler bu isimlerin ne yapacağına çevrildi.

Emine Kaplan'ın Cumhuriyet'te yer alan ahberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, MYK toplantısında bu isimleri sert biçimde eleştirirken; parti yöneticileri de "Eleştiri yapılabilir, ama son dönemdeki açıklamalarıyla partiyi hedef almaya, kurumsal kimliğini sorgulamaya başlamışlardı. Hiç bir parti buna izin vermez" görüşünü dile getirdi. Parti kulislerinde Erdoğan’ın, Davutoğlu ve ekibinin de Ali Babacan gibi partiden istifa etmesini beklediği, ancak bunun olmayacağını görmesi üzerine ihracı gündeme getirdiği belirtiliyor.

AKP yöneticileri, MYK’nin kararının Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmesinin ardından bu isimlere savunmalarını vermeleri için tebligat gönderileceğini belirtti. AKP yöneticileri, ihraç sürecinin en geç 1 ay içinde tamamlanacağını dile getiriyor.

DAVUTOĞLU NE YAPACAK?

Disipline sevk edilen Ayhan Sefer Üstün ve Selçuk Özdağ, disiplin kararının kendilerine tebliğ edilmesinin ardından Davutoğlu ile bir değerlendirme yaparak tutum belirleyeceklerini söyledi. Üstün, partinin kuruluş ilkelerinden uzaklaştığını içeride de dışarıda da açık bir dille ifade ettiğini belirterek, "AK Parti kurucu ilkelerinden uzaklaşmamış olsaydı iyi niyetli yapıcı uyarılarımızı dikkate alırdı. Maalesef Perinçek ile kol kola olanlar, terörist başından dahi medet umanlar kendi arkadaşlarının haklı uyarılarına tahammül edemediler. Bir hareket kendi genel başkanını, öz evlatlarını yiyorsa artık o hareketin nereye evrildiğini, nereye doğru koştuğunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum" dedi.

Özdağ ise böyle bir kararı beklemediklerini, "eleştiriye tahammül ederler’ diye düşündüklerini vurgulayarak, "Biz konuşmaya devam edeceğiz, bizi susturamayacaklar. Liyakate önem vermeyen tercihlerin sonu siyasi iflastır. Türkiye, süratle siyasi bir iflasa doğru sürükleniyor. Çalışmalarımızı halkımıza milletimize danışarak sürdüreceğiz. Türkiye için siyaset yapıyoruz, uyarılarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

KONYA'DA KARAR VERDİ

Davutoğlu ekibi, Erdoğan’ın zaman zaman disiplin konusunun gündeme gelmesine karşın bu yönde bir tavır sergilemediğini, ancak tavrının Konya mitinginde değiştiğini savunurken, "Konya mitingine katılım azdı, bu da hayal kırıklığı yarattı. Alanın dolması için beklediler, bu nedenle de konuşma geç başladı ve kısa sürdü. Konya’daki bu durum üzerine Davutoğlu’nun hızını kesmek için ihraç sürecini başlattılar" görüşünü ileri sürüyor.
 

Öne Çıkanlar