AKP’nin YSK itirazı da reddedildi

AKP’nin YSK itirazı da reddedildi
AKP’nin Muş’ta ikinci milletvekilliğini kazanmak için üst üste yaptığı itirazların sonuncusuna da ret geldi.

ARTI GERÇEK - Muş İl Seçim Kurulu’na itiraz ederek tüm oyların yeniden sayılmasını sağlayan AKP Muş İl Başkanlığı, oy sayımı sonucunda değişiklik yaşanmaması üzerine dün Ankara'da Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) itiraz etmişti.

YSK'ye itiraz eden AKP Muş İl Başkanı yaptığı açıklamada, "İtirazımız üzerine Muş merkez ve tüm ilçelerimizde oylar tekrar sayıldı. Daha önceki fark 380'di. Yeniden yapılan sayımın ardından oy farkı 236'ya düştü. Milletvekilliği sayısında bir değişiklik olmadı. Bunun üzerine biz de YSK'ye itirazda bulunduk. Şimdi YSK'nin kararını bekliyoruz" demişti.

"MUŞ'TA KAZANAN HALKIN İRADESİDİR"

Konuyla ilgili Artı Gerçek’e bilgi veren Muş’ta HDP’den 3. sıradan milletvekili olarak seçilen Şevin Coşkun, YSK’nin itirazı reddettiğini, artık sonucun kesinleştirilerek seçilen adaylara mazbatalarının verilmesini beklediklerini söyledi.

AKP’nin partilerinin Muş’taki başarısını hazmedemeği için başından beri itirazlarla sonuç elde etmeye çalıştığını, bunun için İl Seçim Kurulu üzerinde baskı kurduğunu söyleyen Coşkun, "Muş’ta kazanan halkın iradesidir. AKP itirazların yanı sıra siyasi baskı kurarak halk iradesini gaspetmeye çalışıyordu. Ancak sonuçlar bir kez daha gösterdi ki AKP Muş’ta kaybetmiştir" dedi.

Şevin Coşkun, YSK’nin itirazı reddetmesinden sonra kesinleşen sonucun kısa sürede açıklanmasını beklediklerini belirtti.

 

Öne Çıkanlar