AKP Sözcüsü Çelik: AK Parti'nin geriye gidiş ajandası yoktur

AKP Sözcüsü Çelik: AK Parti'nin geriye gidiş ajandası yoktur
Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından, AKP'nin başkanlık seçimi için gerekli olan  50+1 oyu yüzde 40'a indirmek istediği yönündeki tartışma hakkında konuştu.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik MYK sonrası gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.  Ömer Çelik, 50+1 oy tartışmalarıyla ilgili, "AK Parti'nin gündeminde herhangi bir değişiklik yok. Faruk Çelik kendi kişisel görüşünü söylemiş. Vatandaşın onayından geçeni değiştirme çabasında olmayız. AK Parti'nin geriye gidiş ajandası yoktur." dedi.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"-BM Genel Kurulu'nun açılışında dünyada yankı bulan bir açıklama yaptılar. Herkes kendi açısında belli bir parçalara değinirken dünyadaki sorunlara en kapsamlı Cumhurbaşkanımız değinmiştir.

- Artık nefret söylemi inançları hedef alan dünya sorunu haline gelmiştir.

- Cumhurbaşkanımız her türlü riske göze alarak Cemal Kaşıkçı konusunu gündemde tutmuş Birleşmiş Milletler Kurulu'nda da dile getirmiştir. Şimdiye kadar yürütülen soruşturmanın sonuçlanmadığı görülmektedir. Cumhurbaşkanımız Washington Post gazetesine verdiği röportajda 21. yüzyılın en tartışmalı konusu olduğunu dile getirmiştir.

- Bu meseleyi Türkiye ile Suudi Arabistan ile ikili mesele haline getirmeye çalışıyorlar. Kesinlikle böyle bir şey yoktur. Suudi Arabistan dost müttefikimizdir.

- Suçlanan bazı kişilerin illegal olarak serbest bırakıldığını duymaktayız.

- Suç İstanbul'da işlendiği için Uluslararası yargılara uygun gerekli soruşturmanın İstanbul'da yapılması gerekmektedir. Fakat Suudi Arabistan hükümeti bu çağrımıza halen cevap vermemektedir.

SURİYELİ MÜLTECİLER KONUSU

- AB göçmen sorununu yönetmek konusunda duvarlarını kapatarak sınıfta kalmıştır.

GÜVENLİ BÖLGE

- Güvenli bölge uygulamasının hayata geçirilmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerekmektedir.AB'deki bazı odaklar, Türkiye'nin demografik yapıyı değiştirmek istediği yaklaşımına giriyorlar. Bu baştan aşağı yalandır. Demografik yapıyı bozanlar terör örgütleridir. Türkiye herhangi bir ülkenin insan deposu değildir. Esas anlaşmaya uymayan Avrupa Birliği'dir. Göçmen anlaşması bu haliyle işlemiyor. 

-Güvenli Bölge'ye 'soykırım koridoru' diyen birisinin konferansa (CHP'nin Suriye konferansı) davet edilmesi ibretlik bir durumdur.

DEPREM

- Her kesim davet ediliyor. İş üretmek yerine kişisel konularla gündeme gelenlerin bu süreçte fayda üretmeleri beklenmiyor.

- Bütün taraf ve kesimler, hep beraber bu yükü göğüsleyelim.

- Okul binaları başta olmak üzere, 221 milyar tutarında yatırım yapıldı. 105 milyar tutarında sağlık için yatırım yapılmıştır. CHP sözcüsünün bahsettiği rakamlar, çok düşük rakamlardır. Deprem vergileri sanki başka yerlere harcanmış gibi davranıyorlar.

- Bu paraların çok üstünde afete hazırlık harcaması gerçekleştirildi. Saklanan bir şey yok.

- Van'a dönük olarak ortaya konan performans, dünya çapında örnek gösterilecek düzeydedir. Yalova'da Düzce'de 6 ay gibi bir süre devlet kendine gelememiştir. 12 milyon kişiye afet eğitimi verilmiştir.

SİYASETTE 50+1 TARTIŞMASI

- AK Parti'nin gündeminde herhangi bir değişiklik yok. Faruk Çelik kendi kişisel görüşünü söylemiş. Vatandaşın onayından geçeni değiştirme çabasında olmayız. AK Parti'nin geriye gidiş ajandası yoktur.

- Bu bir yapboz tahtası değil. AK Parti millet iradesini en üstte tutan bir siyasettir. Baraj yüzde 50 oldu. Daha önce rahatlıkla iktidarı alabileceğimiz rakamlar dururken neden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçelim.

- Yüzde 50 barajı getirdiğinizde çok sayıda vatandaşı bir araya getireceğiniz bir siyaset geliştirmek zorundasınız. Vatandaş oyunu verdiği anda hükümetin nasıl kurulacağı belli. Yüzde 40 doğru bir yaklaşım değildir. AK Parti’nin bunu değiştirme gibi bir ajandası yoktur. Vatandaşın onayından geçeni değiştirme çabasında olmayız. Bizi böyle bir arayış içerisinde olmakla itham etmeye çalışıyorlar. Saadet Partisi Başkanı artık siyaset değil kötü espriler yapıyor, şaka yapıyor. CHP bunun üzerine atlıyor. Neredeyse bütün aktörleri buradan yola çıkarak tekrar vesayet sistemini kurmak için ‘eski sisteme dönelim’ gibi konuşuyorlar. Parlamenter sistemimiz çok partili hayata geçtiğimizden beri defalarca müdahale ile kesintiye uğradı. Kesintiye uğramadığı zamanlarda siyasal uzlaşma üretilemediği için ülkeyi geriye çekti." (DHA) 

Öne Çıkanlar