AKP Sözcüsü Çelik’ten Kılıçdaroğlu açıklaması: Cumhurbaşkanımızın kaçacağını söylemesi son derece sorumsuz

AKP Sözcüsü Çelik’ten Kılıçdaroğlu açıklaması: Cumhurbaşkanımızın kaçacağını söylemesi son derece sorumsuz
AKP MYK toplantısının ardından parti sözcüsü Ömer Çelik açıklamada bulundu.

AKP MYK toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Toplantının ardından Parti Sözcüsü Ömer Çelik toplantı gündemine dair açıklamalarda bulundu. Çelik, Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan ve ailesinin kaçacağına dair yaptığı açıklamaya da tepki gösterdi. Çelik, "Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları büyük bir sorumsuzluk. CHP Genel Başkanlık koltuğunun bu şekilde istismar edilmesi ilktir" ifadelerini kullandı.

Çelik'in konuya dair açıklaması şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın grup konuşmasında bir harekâttan bahsetmesinin hemen ertesinde Sayın Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanımızın kaçacağını söylemesi son derece sorumsuz olmuştur.

CHP'de çok temel konularında ayrılıklarımız olabilir. Fakat CHP Genel Başkanlığı koltuğunda oturan Türkiye'nin milli güvenliği konusunda her zaman hassas olmuştur. Bunun tekniği, stratejisi konusunda, nasıl gerçekleşeceği konusunda ayrışabiliriz ama bu hassasiyeti göstermişlerdir. İlk defa CHP koltuğunun bu şekilde istismar edilmesi hem CHP hem de Türkiye için bir ilktir.

Sayın Kılıçdaroğlu'nun önüne bir belge getirildiğinde bunun önünü, arkasını iyi sorgulaması lazım. Kendi partisini ve kendisini bu duruma düşürmemeli. Bu son derece hassas bir konudur. Sayın Cumhurbaşkanımızın, 'Biz bir harekât gerçekleştireceğiz' demesinden hemen bir iki gün sonra olmuştur. Ondan sonra legal çalışan sivil toplum örgütlerini hedef almaya başlıyor.

FETÖ'cülerden biri çıktı bunları ben 3-4 sene önce söyledim dedi. Sayın Kılıçdaroğlu böyle bir şey olmayacağını kendisi bile biliyor. Bir de çıkmış diyorlar ki AK Parti seçimi kaybederse sonuçlarını kabul etmeyecek. Karar verin. Çabalayacaklar mı yoksa kaçacaklar mı?

Siyaset alanını zehirlememek lazım. Rekabet, siyasi argümanların gücüyle ortaya konmalı. Nasıl korunacak sivil siyasetin, demokrasinin gücü? Bunun böyle olmayacağını en iyi kendilerinin bilmesi lazım. Defalarca aynı şeyi yaptılar ve duvara çarptılar."

Öne Çıkanlar