AKP Sözcüsü: EYT konusunda Cumhurbaşkanımız son sözü söyledi

AKP Sözcüsü: EYT konusunda Cumhurbaşkanımız son sözü söyledi
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Beni bu yola asla teşvik etmeyin. Seçim kaybetsek de yokum' sözlerini hatırlattı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan başkanlığındaki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyaretine de değinen Çelik, Türkiye’nin Suriye’yle ilgili güvenlik kaygılarının ABD Başkanı Donald Trump ve Beyaz Saray’a gelen senatörlere anlatıldığını belirtti:

"Amerika tarafına her zaman söylediğimiz şey, ilişkilerimizin potansiyelinin mevcut sorunlardan çok daha büyük olduğudur. Bu potansiyelin içerisinde sorun alanı olarak gördüğümüz konuların paranteze alınıp, onlar üzerinde çalışırken aynı zamanda da ilerlememizi sağlayacak şekilde bir faaliyet çizgisini yürütmemiz gerektiği tekrar tekrar belirtilmiştir."

'ERMENİ TASARISININ OYLANMASININ BLOKE EDİLMESİ BÜYÜK BİR KAZANIM'

ABD Senatosu’ndaki Ermeni soykırımı tasarısının oylanmasının bloke edilmesini büyük bir kazanım plarak yorumlayan Çelik, "Önemli kazanımlardan bir tanesi Ermeni tasarısının senatoda oylanmasının bloke edilmesidir. Bunun da ‘Senatörler tarih yazmamalı’ şeklinde bir cümleyle ifade edilmesidir çünkü bu öteden beri Türkiye’nin tezidir. Parlamentolar tarih yazmamalıdır, parlamentolar tarihçilerin yapacağı işe karışmamalıdır. Bu meselelerde tarihçiler karar vermelidir" dedi.

'AB BİR MAHALLE DAYANIŞMASI İÇERİSİNE GİRİYOR'

Avrupa Birliği’nin, Akdeniz’deki arama ve sondaj faaliyetleri nedeniyle Türkiye’ye yönelik yaptırım kararını eleştiren Çelik, "Bir mahalle dayanışması içerisine giriyorlar. Koskoca AB, Rum kesiminin marjinal tezlerinin peşine takılmış durumdadır. Bu AB’nin tavrı ne uluslararası hukuka ne de hakkaniyete uygun bir karardır, tamamen Rum kesiminin marjinal esiri haline gelmiştir" dedi.

'EYT'LİLER HAKKINDA SON SÖZÜ CUMHURBAŞKANIMIZ SÖYLEDİ'

Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ile muhalefetin açıklamalarına ilişkin bir soru üzerine açıklama yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Arkadaşlarıma söylüyorum beni bu yola asla teşvik etmeyin. Seçim kaybetsek de yokum" sözlerine gönderme yaparak, "Cumhurbaşkanımız son sözü söylemiştir" dedi:

"EYT’li denilen kardeşlerimizin söylediklerini dinliyoruz, sorunlarına duyarlıyız ama netice itibarıyla bahsedilen tedbirleri almanın ya da bahsedilen politikaları uygulamanın ülkeye bir maliyeti vardır ve bu maliyet ülkenin altından kalkabileceği bir maliyet değildir. Cumhurbaşkanımız bunun altını çizmiştir. Netice itibarıyla bu noktada da Sayın Cumhurbaşkanımız son sözü söylemiştir." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar