AKP Sözcüsü HDP'yi hedef gösterdi: Bizi tehdit eden kim varsa HDP onlarla işbirliği yapıyor

AKP Sözcüsü HDP'yi hedef gösterdi: Bizi tehdit eden kim varsa HDP onlarla işbirliği yapıyor
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, HDP'nin bugün başlattığı Demokrasi Yürüyüşü'nü hedef göstererek 'Mesele hak, hürriyet, kimlik, din ve bunlar çerçevesinde haysiyet meselesi değildir' dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalar yaptı. 

Çelik, valilikler tarafından neredeyse her şehirde yasaklanmaya çalışılan HDP'nin Demokrasi Yürüyüşü'nü hedef gösterdi. Çelik, "PKK içinde Kürt gençlerini lejyoner yapmak isteyenler barış ve demokrasi kelimesini istismar ediyorlar. Bizi tehdit eden kim varsa HDP onlarla işbirliği yapıyor. Türkiye hak ve özgürlükleri vermek için bedel ödemiştir. Cumhurbaşkanımız hak ve hürriyet düzeninin arkasında durmuştur" ifadesini kullandı.

AYASOFYA İDDİASI

Çelik, ayrıca CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu'nun "Benim görüşüme göre Topkapı Sarayı da Ayasofya da Sultanahmet de müze olmalı. Çünkü bunlar artık insanlığın ortak malı" şeklindeki ifadesine de tepki gösterirken, "Sultanahmet'i müze yapalım yaklaşımı bugüne kadar gördüğümüz en İslamafobik yaklaşımdır. Eski laikçi anlayış yine bulunduğu yerden kafasını uzatıyor, Sultanahmet'i müze yapmakla Türkiye'nin laik olması arasında bir zihniyet çarpıklığıdır. Bu anlayış Türkiye'ye çok ağır bedeller ödetmiştir" şeklinde konuştu.

'PETROL İÇİN LİBYA'DA DEĞİLİZ'

Türkiye'nin 'petrol' için Libya'da olmadığını savunan Çelik, "Birilerinin iddia ettiği gibi ne kimsenin petrolünde gözümüz var ne de zenginliğinde. Başkalarının petrolünü ve zenginliğini sömürenler, geçmişiyle hala hesaplaşmamış olanlar Türkiye'yi bu şekilde etiketlemeye çalışıyorlar" dedi.

COVİD-19 NORMALLEŞME SÜRECİ

Gazetecilerin 'Normalleşme' adımlarından sonra vaka sayılarından yaşanan artışa ilişkin sorduğu bir soruya Çelik, "Rehavetten ne kadar uzak durursak, tedbirlerde ne kadar titiz olursak normalleşme o kadar güçlü olacaktır. Dünyanın kirlenmesi, çevre konularının bu kadar duyarsız şekilde ele alınması, biomühendislik ürünü bitki, hayvanların ortaya çıkması, hayat alanların yok edilmesi insanı yeni tehditlerle karşı karşıya bırakıyor. Bütün bunlara karşı ilaç, aşı geliştirmek kadar daha geniş bir kadrajla bakmak gerekiyor. Bunun da ilk atılacak adımı doğayı korumaktan geçtiği görülüyor. Hedefin sıfır vaka olması gerekiyor. Pandemi sonrası dolaylı dolaysız birtakım sonuçlar ortaya çıkacaktır" diye cevapladı. (MA) 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar