AKP, vergi yapılandırmasının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüleceğini açıkladı

AKP, vergi yapılandırmasının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüleceğini açıkladı
AKP Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili kanun teklifi konusunda açıklama yaptı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmeleri süren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ne eklenecek vergi yapılandırmasına ilişkin Muş açıklama yaptı.

Paket vergi, SSK, trafik, köprü borcu ve cezalarını kapsıyor. TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Muş, ''Gümrük vergisi faizleri ve gecikme zamları yapılandırma kapsamında. Yılsonuna kadar müracaat şartı getiriyoruz. Maksimum 18 ay taksit olacak'' dedi.

Muş, vergi yapılandırma teklifine ilişkin, "İlk taksit içinde borçlar ödenirse YÜFE'den çıkan gecikme zammının yüzde 90'ını silinmiş olacak. Emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi su atık su katı atık ücretleri yol katılım payları da yine yapılandırma kapsamına alınan diğer borç alanları. Gümrük vergisi, faizleri ve gecikme zamları idari para cezaları da yapılandırma kapsamında. Maksimum 18 eşit taksit var bunda da. Aynı şekilde sosyal güvenlik primleri gecikme cezaları da yapılandırma kapsamında. Yine yılsonuna kadar müracaat şartı arıyoruz. Çok geniş bir yapılandırma teklifi komisyona vermiş olacağız. Yapılandırma ve vergi barışı var" sözlerini sarf etti.

Muş'un verdiği bilgiye göree TOBB, TESK, Barolar Birliği, TÜRMOB, ihracatçı birliklerini aidat ödemeleri yapılandırma kapsamında. KOSGEB tarafından kullandırılan desteklerden kaynaklarından alacaklar da bu yapılandırma kapsamında yer alacak.

OSB kredi borçları, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve muhafaza vakıfların kiralanması ile kira alacakları, TSE hizmet bedeli alacakları da yapılandırma kapsamında görüşülecek.

Öne Çıkanlar