AKP'ye yakın hukukçudan çoklu baro tepkisi: Aylardır 2 bin imza toplanamadı, bu ayıp bize yeter

AKP'ye yakın hukukçudan çoklu baro tepkisi: Aylardır 2 bin imza toplanamadı, bu ayıp bize yeter
'Parti ne yapar, STK'lar ne işe yarar? Soran yok! Cavit Tatlı ismi ise ayrı bir garabet!'

Hukukçuların ‘baroları bölme’ projesi olarak değerlendirdiği çoklu baro düzenlemesinin yürürlüğe girmesinden bu yana yeni baro kuruluşu için gerekli olan 2 bin imzanın toplanamamasına iktidar kanadından tepki geldi.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğretim üyesi olan Selman Öğüt, çoklu baro düzenlemesinin hayata geçmesinin ardından İstanbul'da kurulacak 2 numaralı baro için yeterli imza toplanamamasına tepki gösterdi. Öğüt, "Bu bize ayıp olarak yeter! Her şeyi Erdoğan'dan beklemek gibi bir hastalık var bizim cenahta" ifadelerini kullandı.

Hukuk camiasının tepkisine rağmen hayata geçirilen çoklu baro düzenlemesi kapsamında Ankara ve İstanbul'da ikinci baroları kurmak için başvuru yapıldı. Ancak iki numaralı barolar, kuruluş için gereken 2 bin imzayı henüz toplayamadı.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen hukukçu Selman Söğüt yeteri kadar imza toplanamamasına tepki gösterdi. Söğüt, Twitter'dan yaptığı paylaşımda İstanbul'da ikinci baronun kurulması için başvuran isimlerden olan Hukukçular Derneği Başkanı Cavit Tatlı'yı hedef alarak, "Ayrı bir garabet!" ifadelerini kullandı.

Söğüt'ün paylaşımı şu şekilde:

"İstanbul"da 50 bine yakın avukat var. Baro kuralım dedik, aylardır 2000 imza toplanamadı. Bu bize ayıp olarak yeter! Her şeyi Erdoğan'dan beklemek gibi bir hastalık var bizim cenahta. Parti ne yapar, STK'lar ne işe yarar? Soran yok! Cavit Tatlı ismi ise ayrı bir garabet!"


NE OLMUŞTU?

Baroların yapısına müdahale olarak değerlendirilen değişikliğin yürürlüğe girmesinin ardından ikinci baro için ilk başvuru İstanbul’dan yapılmıştı. Yeni baronun kurucular kurulunda yer alan Hukukçular Derneği Başkanı Cavit Tatlı, mevcut barodan 'en büyük farklarının' nispi temsil sistemi olacağını açıklamıştı.

Söğüt’ün eleştirisinin odağındaki Tatlı, İstanbul Barosu’nun taşınmazlarının TBB’ye ait olduğunu belirtmiş, "81 ildeki gayrimenkullerin hepsi TTB’nin. Bizim mevcut baronun yerlerini almak gibi bir niyetimiz yok, etik de değil. Onlara orası tahsis edilmiş, bize de yeni bir yer tahsis edilsin" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar